Düzce’de 81 tesisin açılışını gerçekleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye bir daha asla kimse hasta adam muamelesi yapamayacak" ded.
Düzce’de yaklaşık 600 milyar TL’lik yatırımla yapımı tamamlanan 81 tesisin toplu açılışı Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı törenle yapıldı. Açılış töreninde söz alarak 1 Kasım seçimlerinde yüzde 70 oranında destek veren Düzce halkına teşekkür eden Başbakan Davutoğlu: "Bizi hasretle bekleyen, bizim de kendilerini hasretle beklediğimiz Düzceliler sizleri saygı ve muhabbetlerimle selamlıyorum. Allah’ın selamı üzerinize olsun. 1 Kasım seçim zaferinden sonra söz verdiğim gibi teşekkür ziyaretlerini sürdürüyorum. Bir çok ile gittim. Teşekkür etmeye geldim. Sizlere minnetlerimi ifade etmeye geldim. Sadece teşekkür etmeye gelmedim. Elimiz boş gelmedik. Hiç bir zaman Düzce’ye elimiz boş gelmeyeceğiz. Bize yakışan bizden beklenen siyasetle eserler vermekle toplu açılışlarla bu gün Düzce’deyiz" dedi.
81 PLAKALI İLDE 81 AÇILIŞ BİRDEN
Düzce’nin plakası olan 81’den yola çıkarak 81 eseri ile kazandırmak için geldiklerini söyleyen Başbakan ahmet Davutoğlu, "Hani derler ya 41 kere maşallah. Biz de diyoruz ki 81 kez maşallah. Buradan da 81 vilayetimize selamlarımızı iletiyoruz. İnşallah her birini tek tek ziyaret edip teşekkür edeceğim. Bize hep destek veren Düzce Allah sizden razı olsun. Ne zaman buraya gelsek bu meydanda bizi büyük bir coşku ile karşıladınız. Bizi bağrınıza bastınız. Seçim mührünü de basıp sandıklardan AK Parti iktidarına tekrar onay verdiniz. Milletimizin, ülkemizini bugünlere gelmesinde sizlerin emeğinin ve desteğinin büyük payı var. Siz emek vermeseydiniz biz sizlerin huzurunuza gururla gelemezdik" diye konuştu.
"2019’DA YÜZDE 81’İ BEKLİYORUM"
Düzce halkından 2019 seçimlerinde yüzde 81 oy oranı isteyen Başbakan Davutoğlu, "1 Kasım 2015’de yüzde 70 ile rekor kırdınız. Bu Düzce’de bir siyasi rekor. ama Düzceliler 2019’da Düzce plakasına uygun olacak bir şekilde yüzde 81 bekliyorum. Ve en güzel teşekkürümüze vesile olan en güzel hediye de Düzce’nin üç vekilini de AK Parti’ye sizin partinize verdiniz. O zaman burada miting için geldiğimde 3’te 3 istemiştim. Siz madem üçte üç verdiniz, biz de gece gündüzü alın terimizi size vereceğiz. ayrıca düzce bir de kendi içinde bir rekor daha kırdı. Partimizi destekleyerek bize 1 Kasım’da en yüksek oyu veren altıncı şehir oldunuz. Bir daha ki sefere yüzde 81 olursa, birinci şehir Düzce olacak. Size birincilik yakışır. Bize verilen bu sevgiyi, muhabbeti karşılıksız bırakmayız. Bundan sonra da olmayacağız. Allah bizi size mahcup etmesin. Sizin huzurunuza hep ak alınla, ak yürekle çıkmayı nasip etsin" şeklinde konuştu.
"KİMSE TÜRKİYE’YE HASTA ADAM MUAMELESİ YAPAMAYACAK"
Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait yatırımların açılışlarını gerçekleştiren Başbakan Davutoğlu, "2001’de AK Parti’nin kurulması ile başlayan kutlu yolculuk, 2002 yılında sizlerin bizi iktidara taşımasıyla 14 yıldır devam ediyor. Nice 14 yıllarda hep beraber omuz omuza yeni Türkiye’yi inşa edeceğiz. Millete hizmet üretmeyen, milletine düşük standartları reva gören anlayışlara artık Türkiye’de yer yok. Türkiye’yi o noktalardan aldık, bu noktalara getirdik. Milletimizin kendine güvenini getirdik. Türkiye bir daha asla kimse hasta adam muamelesi yapamayacak" ifadelerini kullandı.
"BU TESİSLERİ İLİMİZE KAZANDIRMANIN HEYECANINI YAŞIYORUZ"
Düzce Valisi Ali Fidan ise tesislerin Düzce’ye kazandırılmasının heyecanını yaşadıklarını ifade etti. Vali Ali Fidan, "Hükumetimizin ilimize verdiği önem ve desteklerin kıymetini bilerek Düzce’yi daha ileriye taşıyarak, ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırmanın gayreti içerisindeyiz. Toplam değeri 591 milyon lirayı bulan 81 tesisin açılışı gerçekleşecek. Bu tesisleri ilimize kazandırmanın kıvanç ve heyecanını yaşıyoruz. Bu eserlerin Düzceli vatandaşlarımıza, ilimize ve milletimize, ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. İlimizde toplam tutarı 3 milyar lirayı aşan 115 projenin çalışmaları sürüyor. Düzce’nin geleceğini inşa eden bu yatırımlar için tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
"BİR ÇOK PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK"
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise bir çok projeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek şöyle dedi:
"Sizlerden ve Düzceli hemşehrilerimizden aldığımız güçle gece gündüz demeden Düzce’yi yüksek standartlara sahip bir kent olmak için gayret gösteriyoruz. Bugün burada gerek hükumetimizin, gerekse yerel yönetimlerimizin çok kısa sürede gerçekleştirdiği 81 eseri düzceye kazandırıyoruz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren vaatlerimizi büyük bir hızla ve gayretle gerçekleştiriyoruz. Öncelikle belediyemizin iş yapabilme gücünü artırabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bir çok projeyi hayata geçirdik. Bu yıl şehrimizin tamamını doğalgaza kavuşturuyoruz. Bir kez daha ilimize teşrif edip bizi şereflendirdiğiniz için sizlere sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Düzceli hemşehrilerim adına sizlere saygı ve sevgilerimi sunuyorum."
Konuşmaların ardından toplu açılışın kurdelesi kesildi.