Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici 10 Kasım Atatürk’ü anma günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Başkan Cüneyt Yemenici Mesajı şöyle:
‘’Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 78. yıldönümünde, minnet ve şükranla anıyoruz.
Yaşamını milletine adayan, bir imparatorluğun küllerinden yepyeni ve güçlü bir devlet kuran Atatürk, yok edilmek istenen milletimizi ayağa kaldırmış, çağdaş dünyayla bütünleşmemizi sağlamış, bizlere demokratik bir Cumhuriyet, bağımsız bir ülke ve aydınlık yarınlar armağan etmiştir.
İstiklal mücadelesine önderlik ederek ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için yoğun bir gayret gösteren Gazi Mustafa Kemal, üstün askeri dehası ve kararlı duruşuyla, başarılı bir komutan ve lider olarak, milli belleğimizde ve dünya tarihinde saygın bir yer edinmiştir. Türkiye’nin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşması için en büyük atılımların öncüsü olan ve ülkemizin barış, huzur içinde gelişmesine ve ilerlemesine yön veren Büyük Önder Atatürk’ün aydınlattığı ve çizdiği yol, her zaman hedefimiz olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, milli mücadelemizin kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularımla anıyorum.’’