Başkanlığını Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’in yaptığı Türkiye Büyük Millet Meclisi ‘Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu’ Topuk tesislerinde çalışmalarını tamamladı.
Düzce Valisi Ali Fidan’ın da katıldığı toplantıda TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması ve Araştırma Komisyonu üyeleri Başkan Vekili Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, Ordu Milletvekili Ergün Taşçı da hazır bulundu. Düzce Belediyesi Meclis Başkan Vekili Salih Keskinli, Düzce ili belediye başkanları, il genel meclis üyeleri de toplantıya katıldılar. Düzce Belediyesi Meclis Başkan Vekili Salih Keskinli konuşmasında belediyelerin kadın politikaları ve hizmetlerine yönelik görüşlerini dile getirdi. Keskinli konuşmasında şu görüşlere yer verdi:
"Ülkemizde 2004 sonrası yerel yönetimler alanında yapılan reformlarla sosyal belediyecilik konusunda önemli düzenlemeler getirilmiştir. Böylelikle, yerel yönetimler sosyal sorunların çözümünde bir aracı olarak görülmüş ve sorumlulukları arttırılmıştır. Merkezi yönetimin sosyal yardım ve sosyal hizmet alanındaki gayretli yerel yönetimleri bu alanda aktif olmaya teşvik etmektedir. Ayrıca son yıllarda yapılan yasal düzenlemeler sosyal yardım uygulamasını belediyelerin görevlerinden biri haline getirmiş böylelikle sosyal belediyecilik anlayışı gelişme göstermeye başlamıştır.”
Keskinli; Düzce Belediyesinin kadın hizmetlerine yönelik çalışmalarında da özetle şu görüşlere yer verdi:
"Düzce belediyesi sayısal veri olarak iyi bir konumda bulunmaktadır. Düzce Belediye Meclisi’nde 6 kadın üye bulunmaktadır. Ve kadın meclis üyeleri meclis ihtisas komisyonlarında görev almaktadır. Belediye Kanunu’nda yer aldığı üzere, yerel yönetim inisiyatifi içinde Kent Konseyleri etkin konumda bulunuyor. Kent Konseylerinin en önemli organı ise ‘Kadın Meclisi’dir. Çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin bulunduğu Kadın Meclisi, özellikle kadınlara yönelik sorunlara karşı önemli çalışmalar gerçekleştirmektedir. Kadınlar, toplumsal yapı içinde özgüvenleri, ekonomik bağımsızlıkları için, üretim güçlerini ortaya koymak isterler. Düzce belediyesi tarafından bu amaca yönelik olarak, kadınların beceri ve yeteneklerine göre ‘ Meslek Edindirme Kursları’ açılmaktadır. Bu temel hizmet ve projelerin yanı sıra, gündelik yaşama ilişkin, sosyal ve kültürel ihtiyaçların giderilmesi, yardım, sağlık, aile oluşturma konularında da çalışmalar yapılmaktadır. Bunun için ‘Hanımlar Lokali’, kısa adı TODEM olan ‘Toplumsal Gelişim ve Dayanışma Merkezi’, ‘Evde Sağlık Hizmeti’, ‘Evlilik Öncesi Eğitim’ gibi projeler yürürlüktedir.”