DAGEM’in bilimsel çalışmalarına Uluslararası EurBee Kongresi katılımcılarından büyük ilgi gösterdi.
2009 yılında kurulan ve arıcılık temalı proje ile 2011 yılında Ülkemize ilk ve tek olarak Avrupa Girişimcilik Ödülü’nü kazandıran Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) çalışmalarını ve tanıtımını yurt dışında da sürdürüyor.
Bu kapsamda DAGEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, Romanya’nın Cluj-Napoca kentinde düzenlenen Uluslararası EurBee Kongresi’nde, Ülkemizi ve Düzce Üniversitesini üçü sözlü ikisi poster olmak üzere toplamda 5 bildiriyle temsil etti.
Bu yıl 7. düzenlenen ve üç gün süresince devam eden kongrede, toplam 50 farklı ülkenin üniversite ve araştırma kurumlarından 300’ün üzerinde katılımcı yer aldı. Bilimsel programın yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklerin de gerçekleştirildiği EurBee Kongresi’nde Kekeçoğlu, birçok ülkeden bilim insanına Üniversiteyi tanıtarak onlara arıcılık alanında gerçekleştirdikleri projeleri anlatarak yaptıkları bilimsel faaliyetler hakkında bilgiler verdi.
Kongre boyunca farklı ülkelerden gelen bilim insanları ile ikili görüşmeler yaptıklarını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, üniversite ve özel kuruluşlarla yapılan görüşmelerle DAGEM’in yurt dışı bağlantılarını her geçen gün daha da güçlendirdiklerini belirterek uluslararası katılımlı kongrelerle, Düzce Üniversitesini ve Ülkemizi tüm dünyaya tanıtma fırsatını elde ettiklerini sözlerine ekledi.