Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine karşı vatandaşlar tepkilerini göstermeye ve demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.
15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişiminin ardından geçen 4. günün akşamında yine vatandaşlar tepkilerini göstermek için 50. Yıl Alanı’nda toplandı. Kadınların ve çocukların da yer aldığı demokrasi nöbetinde vatandaşlar ellerindeki Türk Bayraklarını sallayarak darbe girişimini kınadı. Çeşitli sloganlar atarak tepkilerini dile getiren vatandaşlar, 50. Yıl Alanı’na gelen mehter takımının çaldığı marşlara eşlik etti.
Demokrasi nöbetinde bulunan AK Parti Turgutlu İlçe Başkanı Mürşit Gedizli yaptığı konuşmada, “Biz her zaman nerede olursa olsun milletten başka bir güç olmayacağını her yerde tekrar ettik, bundan sonra da haykırmaya devam edeceğiz. Türkiye’ye, dünya tarihine geçecek trajik bir olayı yaşatanlar bunun hesabını tek tek verecekler. Derdi vatan olan, derdi Türkiye olan her vatandaş bu meydanda. Allah hepinizden bin kere razı olsun. Biz kendini tankın önüne atan insanlara şahit olduk. Bunu yaşatanlar bunun hesabını tek tek bu millet verecekler. Mücadelemize devam edeceğiz. Hiçbir şeyden çekinmedik, çekinmeyeceğiz. Biliyoruz ki buradaki herkesin derdi memlekettir, Turgutlu’dur, Manisa’dır, Türkiye’dir” dedi.