Kayseri’de düzenlenen Genç Kızlar Basketbol (B) Türkiye Şampiyonasında mücadele eden Kültür Koleji finale yüksekelen takım oldu. Kültür koleji Final maçını İstanbul Florya Doğa Kolejiyle Kayseri Talas Kapalı Spor Salonunda oynayacak.

Kayseri’de düzenlenen Genç Kızlar Basketbol (B) Türkiye Şampiyonasında A grubunda yer alan Kültür Koleji İlk maçını Rize Pazar Fen Lisesiyle oynadı. Maça iyi başlayan Kültür Koleji İlk periyodu 33-12 önde tamamladı. Soyunma odasına 56-21’lik skorla giren Kültür Koleji üçüncü periyodda farkı iyice açtı ve maçı 96-44 gibi farklı bir skorla kazandı ve ilk maçından galip ayrıldı.

Kültür Koleji Turnuvanın ikinci maçında grup liderliği için mücadele ettiği Van Spor Lisesi ile karşılaştı. Baştan sona çekişmeye sahne olan müsabakada ilk periyod 24-16’lık skorla geçildi devreye 42-35 önde giren Kültür Koleji üçüncü periyodda farkın kapanmasına izin vermedi ve karşılaşmayı 82-70 yenerek grup liderliğini garantiledi.

Grubun son maçında Kayseri Bahçeşehir Koleji ile karşılaşan Kültür Koleji ilk periyodda maça ağırlığını koydu ve periyodu 26-13 önde tamamladı ikinci periyodda farkı koruyan Kültür Koleji soyunma odasına 46-23 önde girdi üçüncü periyodu karşılıklı basketlerle geçilen karşılaşmayı Kültür Koleji 84-52 alarak grup maçlarını namağlup tamamladı ve Hatay İkem Koleji ile Yarı Final müsabakası oynamaya hak kazandı.

Yarı Final Müsabakasında Hatay İkem Koleji ile zorlu bir karşılaşmaya çıkan Kültür Koleji ilk periyodu 25-10 önde tamamladı ikinci periyodda karşılıklı basketlerin atıldı maçta devreye 48-32 lik skorla girildi üçüncü periyodda 66-48 farkı koruyan Kültür Koleji karşılaşmayı 83-61 kazanarak Türkiye Şampiyonasında Finale yükseldi.

Saat 12.00 da İstanbul Florya Doğa Kolejiyle Kayseri Talas Kapalı Spor Salonunda bugün (2 Haziran) oynayacak.