Ankara Atatürk Kültür Merkezinde 12-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen Düzce Tanıtım Günlerinde Akçakoca stanttı bürokratların ve misafirlerin ilgi odağı oldu.
Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Düzce Tanıtım Günleri’nin resmi açılış töreni Düzce Belediyesi Mehter takımı gösterisiyle başladı. Düzce Tanıtım Günlerine Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve eşi Nilay Koyuncu Yemenici de iştirak etti. Stantta gelen Düzce Valisi Ali Fidan’la, Kaymakamlarla, Belediye Başkanlarıyla, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının eşi Nevin Gökçek’le, bürokratlarla, Sinema ve dizi oyuncusu Gürkan Uygun’la, tüm misafirlerle yakından ilgilendiler ve fındık, melengüçcegi tatlısı, hurma gibi yöresel ürünlerden oluşan birbirinden güzel tatların ikram edilmesinin yanında, yöresel ürünlerden oluşan hediye sepetleri ve Akçakoca panoramaları hediye edildi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un Akçakoca stattıdına yapmış olduğu ziyaretleri esnasında, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici kendilerine Akçakoca fotoğrafından ve yöresel ürünlerden oluşan bir hediye sepeti takdime ederek, Akçakoca’ya davet etti.
Akçakoca Belediyesi Kent Konseyi Folklor ekibi ise gerek açılışta gerekse stantta oyunlarıyla birçok insanın ilgisini çekti ve tulum eşliğinde oynan oyuna Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici de katıldı. Akçakocabey ve Konuralp’in canlı heykelleri ise Akçakoca stattına renk katan aynı bir sembol oldu.