Düzce Üniversitesi, Ankara’da düzenlenen Üniversite Tercih Fuarı’na katıldı.
120’ye yakın devlet ve vakıf üniversitesinin katıldığı fuar, Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İhsan Yalçınkaya ve davetlilerin açılış kurdelasını kesmesiyle başladı. İletişim ve Tanıtım Koordinatörlüğünde görev yapan Murat Demir ve Ümit Gökcan’ın Düzce Üniversitesinin temsil ettiği fuarda, üniversite adaylarına fakülteler, yüksekokullar ve diğer akademik birimler hakkında bilgiler verildi.
Tercih dönemi olması sebebiyle ilk kez öğrenci kabul edecek bölümler, lisans ve ön lisans programların puan ve başarı sıralamaları ile Üniversite öğrencilerine sunduğu mesleki, sosyal ve kültürel olanakların anlatıldığı tanıtım organizasyonunda katılımcılar, stantlara yoğun ilgi gösterdi. Üniversitenin gerçekleştirdiği ilkler ve kazandığı başarılar hakkında bilgilerin de verildiği Ankara Üniversite Tercih Fuarı’nda tanıtım standını ziyaret eden rehber öğretmen, veli ve öğrencilerle yazılı ve görsel materyallerimiz paylaşıldı.
İki gün süresince devam eden fuarda, üniversite rektörleri ve eğitim uzmanlarının verdiği seminerlerle üniversite adayları; çift ana dal, yan dal, burs olanakları, yatay ve dikey geçiş gibi konuların yanında doğru tercih, meslek seçimi ve kariyer planlama konularında da bilgi sahibi olma fırsatını elde etti.