Orman Bölge Müdürü Rıfat Öztürk yeni göreve başlayan Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu ve Fakülte Yönetim Kurulunu ziyaret etti.
Ziyarette Rıfat Öztürk’e Bölge Müdür Yardımcısı Şaban Bıyıklı ve Nizamettin Ören ile 8 Şube Müdürü eşlik etti. Bir nevi iadeyi ziyaret niteliği de taşıyan program işbirliği toplantısı ile devam etti. Toplantıda Bolu ve Düzce İlleri dahilindeki orman ve orman kaynaklarının, korunmasını, geliştirilmesini ve sürdürülebilir faydalar sağlayacak şekilde yönetilmesini sağlamak amacıyla yürütülen ormancılık faaliyetlerinin daha etkin ve daha verimli bir şekilde yapılabilmesi için işbirliği içerisinde grup çalışmalarının yapılması gerektiği konularına değinildi. Ayrıca diğer ülkelerde uygulanan Dünya Ormancılık alanında kabul görmüş olumlu gelişmelerin Bölge Müdürlüğünün yürüttüğü ormancılık çalışmalarına hızlı bir şekilde uygulanabilirliğini sağlamak için gerekli desteğin Fakülte tarafından verilebileceği ifade edildi.
Toplantı sonunda grup çalışmalarının yapılabilmesi için belli dönemlerde toplanılması kararına varıldı. Tarafların karşılıklı iyi niyet dileklerinin ardından ziyaret sona erdi.