Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencilerinin oluşturduğu Medya Topluluğunun Memleket Projesi açılış töreni ile başladı.
Son zamanlarda yaptığı etkinliklerle Kampüs alanından kapalı salonlardan çıkarak şehirle halkla buluşma, bütünleşme ve Akçakoca’nın turizm gelişimine katkıda bulunma çalışmaları ile dikkat çeken Medya Topluluğu bu yıl Üçüncüsünü düzenlediği “Memleketim” projesini kalabalık ve güzel bir açılış töreni ile başlattı.
Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer, Düzce Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. İlhan Genç, Akçakoca Belediye Başkan Yardımcıları Suat Madenci ve Ali Direk, Düzce İl Genel Meclisi Üyesi Ayfer Yılmaz, Askerlik Şube Başkanı Savaş Karakaş, İlçe Müftüsü Mehmet Taşcı, Akçakoca Ticaret Odası Başkanı Mehmet Pazvant ve Ticaret Odası Sekreteri Kemal Başar, Akçakoca Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Ömer Özcan, Topluluk Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Arif Güngör ile çok sayıda üniversite öğrencisi ve Akçakocalının katıldığı açılış töreni, Üniversite Akçakoca bütünleşmesi için çok güzel bir örnek oluşturdu.
Açılış Konuşmasını Topluluk Başkanı Emre Çıkrıkçı gerçekleştirdi. Düzce Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. İlhan Genç ve İlçe Kaymakamı Mehmet Özer’in konuşmalarının ardından İlçe Müftüsü Mehmet Taşcı’nın açılış duası ile tamamlanan açılış seremonisi sonrasında üniversite öğrencilerinin hazırlamış olduğu memleket stantları ziyarete açıldı.
Üniversite öğrencilerinin memleketlerinin tanıtım eşyaları, folklorik değerleri ve mutfak kültürlerinden örnekler sundukları stantlar büyük bir ilgi ile izlendi. Öğrencilerin stantlara gelen ziyaretçilere yöresel ürünlerinden ikram etmesi ve tanıtım broşürleri vermesi turizmin güzelliklerini gözler önüne sürdü.
Birçok İlin tanıtımının yapıldığı etkinlikte özellikle; Edirne, Trabzon, Manisa, İzmir, Eskişehir, Tokat, Ordu, Muş, Urfa ve Mersin, Çanakkale, Kocaeli, Malatya ve Antep İllerinin tanıtım standları ön plana çıktı. Öğrencilerin etkinlik boyunca eğlenceli oyunları da ziyaretçiler tarafından ilgi ile izlendi.
7 Mayıs Cumartesi ve 8 mayıs Pazar günleri de devam edecek etkinlik boyunca yapılacak etkinlikler ve canlı müzik programları ille Akçakocalılar ve İlçemizi ziyaret edecekleri keyifli anlar bekliyor.