Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2016-ÖSYS yerleştirme sonuçlarına göre Düzce Üniversitesinde öğrenim hakkı kazanan öğrencilerimiz için şahsen kayıt dönemi başladı.
10.kuruluş yıldönümünü kutlayan ve bu süre içerisinde birçok ilklere, ulusal ve uluslararası başarılara, önemli projelere imza atan Düzce Üniversitesi, yüzde 95 doluluk oranıyla yine en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldı.
2016 YGS ve LYS sonucuna göre lisans ya da ön lisans programlarımıza yerleşen öğrencilerin şahsen kayıtları, 19 Ağustos 2016 tarihine kadar devam edecek.
Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden Düzce’ye gelerek Düzce Üniversitesinde eğitim hakkı kazanan öğrenciler ve aileleri için bilgilendirme stantları kuruldu. Bilgilendirme stantlarında görev alan çalışanlar, öğrencilerin en kısa sürede kayıt işlemlerini tamamlaması için özverili bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Kayıt yaptıran öğrencilere barınma, ulaşım ve burs gibi konularda detaylı bilgiler veriliyor.
Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç kayıt merkezi ziyaret ederek öğrenciler ve ailelerine hayırlı olsun dileklerini iletti. Kayıt, yurt ve servis için açılan stantları gezen Rektör Çakar yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Mezunlardan Referans Aldık
Kayıtlar sırasında görüşlerini ifade ede öğrenciler Düzce Üniversitesini tercih etmelerinde, mezun olan öğrencilerden aldıkları bilgilerin ve fakültelerindeki akademisyenler hakkındaki olumlu düşüncülerin etkili olduğunu söylediler.
Rektör Çakar, “Erdemli bilim, meslek, sanat insanları ve liderler yetiştirmeyi hedefleyen Düzce Üniversitesi olarak, aramıza yeni katılan öğrencilerimize eğitim-öğretim hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.