Yürütücülüğünü Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serpil Uğraş’ın üstlendiği “Mikrodünyaya Yolculuk-2” isimli proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmesi uygun bulunan 28 proje arasına girme başarısı gösterdi.
TÜBİTAK’ın "4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları" programı kapsamında önerilen 307 proje arasından desteklenmesi uygun bulunan 28 proje içerisine giren “Mikrodünyaya Yolculuk-2” projesi, ikinci kez TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık görüldü.
Proje; 18 Temmuz 2016 - 29 Temmuz 2016 tarihleri arasında Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde, Yrd. Doç. Dr. Serpil Uğraş’ın yürütücülüğünde alanında uzman bir ekip tarafından gerçekleştirilecek.
Projede; mikroorganizmaların doğadaki işleyişleri, zararlı olabilecekleri durumlar ve faydaları gibi konuların yanı sıra tedbirli antibiyotik kullanımının önemi, probiyotiklerin sağlığımız açısından önemi ve bağışıklık sisteminin önemi konularında eğitim verilecek.
http://www.mikrodunyayayolculuk.org web adresi ziyaret edilerek projeye ait bilgilerin ve katılım koşullarının öğrenilebileceği Mikrodünyaya Yolculuk-2 Projesi ile katılımcıların; kendi sağlıkları konusunda daha fazla sorumlu olmaya teşvik edilmesi, bilime olan bakış açısı, bilimsel ve yaratıcı düşünme becerilerinin yanında sosyal becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.