Son kararname ile Düzce’ye Vali olarak atanan Vali Zülkif Dağlı görevine başladı. Zülkif Dağlı ilk mesajında kapısının herkese açık olacağının altını çizdi. En önemli görevinin tüm hain unsurlara karşı canla başla mücadele etmek olduğunu vurgulayan Zülkif Dağlı, Düzce’de faaliyet gösteren sivil ve kamu kurumlarının hepsinden destek alacağına inandığını belirtti.
“Hain unsurlarla mücadele edeceğiz”
15 Temmuz Darbe sürecine ilişkin önemli açıklamalar yapan Zülkif Dağlı, başta paralel devlet yapılanması olmak üzere tüm hain unsurlarla canla başla mücadele edeceğine işaret ederek “Düzce iline geldik ve görevimize başladık hayırlısıyla. Allah hayırlı hizmetler vermeyi inşallah bize nasip eder. Yapılacak çok şey var. Çok hassas bir dönemden geçiyoruz. 15 Temmuz’u hepimiz çok ağır bir şekilde yaşadık. Bunun üzerine milletimiz bize çok güzel bir imtihan verdi. Genciyle yaşlısıyla her fikirden, düşünceden insanıyla çok güzel bir adım atıldı. Burada Valilik olarak en önemli görevimiz başta paralel devlet yapılanması olmak üzere tüm hani unsurlara karşı canla, başla, her şeyimizle millet olarak mücadele etmektir. Ayrıca asayiş açısından halkın huzurunu sağlamak başlıca görevlerimizden” dedi.
“Düzce’nin kalkınması için çalışacağım”
Düzce’nin maddi ve manevi kalkınmasına katkı sağlamak için elinden geleni yapacağını ifade eden Zülkif Dağlı şöyle devam etti: “Düzce zaten belli bir mesafe kaydetmiş. Düzce’mizin maddi ve manevi kalkınması için elimizden ne geliyorsa tüm kaymakam, vali yardımcılarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, siyasi partilerimiz ile birlikte yapacağız.”
Makam kapısı herkese açık olacak
Vali Zülkif Dağlı makam kapısının herkese açık olacağının altını çizerek “Bizim farkımız şu olacak; Makam kapısını hiç bir zaman kapalı tutmayacağız. İsteyen vatandaşımız, sivil toplum kuruluşu temsilcimiz, siyasi parti temsilcimiz gelip burada çayımızı içebilecek. Taleplerini bize aktarabilecek. Mutlaka bundan öncede öyleydi. Bundan sonra da bu makam milletin makamı olacak. Devlet millet kaynaşmasını bu şekilde gerçekleştirmiş olacağız” diye konuştu.
“Destek alacağıma inanıyorum”
Tüm sivil ve kamu kurumlarından destek göreceğine inandığını kaydeden Vali Zülkif Dağlı şöyle konuştu: “Makamlar hepimiz için geçici. Önemli olan görevde olduğumuz süre içerisinde iyi hizmet vermek. Siyasi partilerimizden, belediyemizden, üniversitemizden, adli ve askeri kuruluşlarımızdan azami desteği alacağımıza canı yürekten inanıyoruz.”