Düzce Valisi Ali Fidan 17. Gününde de Kaynaşlı ve Anıtpark’ta Demokrasiye Milli İradeye, Bayrağa, Vatana ve kendi seçtiği idareye, dik duruşuyla sahip çıkan vatandaşlarla buluştu. Düzce’de demokrasi nöbeti coşku ve heyecanla devam ediyor. Vali Ali Fidan Kaynaşlı ilçesine giderek burada devam eden demokrasi nöbetine katıldı. Yoğun bir katılımın gözlendiği alanda Demokrasi Nöbetinde Ses Sanatçısı Sedat Uçan bir konser verdi. Burada Kaynaşlılı vatandaşlara seslenen Vali Fidan “Hep beraber 15 Temmuz akşamını yaşadık. Milletimiz, devletimiz binlerce yıllık tarihinde gördüğü en büyük ihanetlerden birisini yaşadı. Ama bir şeyi hesap edemediler. Milletimizin iman gücünü, vatan sevgisinin büyüklüğünü hesap edemediler. Allah’ın izniyle Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğinde milletimizin dik duruşuyla, karşı duruşuyla bu darbe teşebbüsü ihaneti de savuşturduk. İnşallah bundan sonrada ülkemiz, milletimiz, devletimiz kıyamete kadar daim olacaktır, kaim olacaktır, payidar olacaktır. İstenen Türkiye’yi, son kaleyi de düşürmektir. Türkiye’yi de Irak ve Suriye gibi karıştırmak işgal etmek orda yaşanan acıları da milletimize yaşatmak istediler. Bu ihaneti gerçekleştirenleri, bu ihanete teşebbüs edenleri öncelikle lanetliyoruz. Onlar elbette cezalarını çekecekler. 15 Temmuz akşamından itibaren milletimiz kadınıyla erkeğiyle yaşlısıyla genciyle her siyasi görüşten her sivil toplum kuruluşundan vatandaşlarımız sokaklarda meydanlarda bu ihanete karşı dik duruyorlar. Hainler şuanda kaçacak yer arıyorlar. İnşallah şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Vatana devlete millete ihanet edenler hak ettikleri cezayı çekecekler. Ben bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sizin bu vatan sevginiz oldukça milletimiz daha güçlü olacak ve ülkemiz bu badireyi de daha güçlü şekilde atlatacaktır. Bir olacağız diri olacağız güçlü olacağız hep birlikte büyük Türkiye olacağız“ dedi.
Kaynaşlı Demokrasi nöbetinin ardından, Düzce merkez Anıtpark’a geçen Vali ali Fidan demokrasi nöbetinin 17. gecesinde Anıt parkta toplanan binlerce vatandaşla buluştu. Demokrasi Nöbetine Vali Ali Fidan’ın yanı sıra AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ve Fevai Arslan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin katıldı.
Program sunucusu İkbal Gürpınar’ın da katıldığı Demokrasi Nöbeti programında, sunucu geçmiş darbe dönemlerinden anekdotlar anlattı.
Anıtparkta demokrasi nöbeti için alanı dolduran vatandaşları selamlayan bir konuşma yapan Vali Ali Fidan “Sevgili Düzceliler; Demokrasi Bayramı devam ediyor. İnşallah bir hafta daha buralardayız. Yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, erkeğiyle, devlet memuruyla sivil vatandaşıyla hep beraber demokrasimize, ülkemizin geleceğine sahip çıkıyoruz. Sizin bu güçlü duruşunuz, kararlığınız, cesaretiniz milletimizin sağduyusu Allah’ın izniyle vatan hainlerine en büyük cevap oldu. Bundan sonra kimse böyle bir şeye teşebbüs edemeyecektir. Milletimizle 15 Temmuzdan beri ayaktayız, meydanlardayız, sokaklardayız, dairelerdeyiz. Vatan hainleri şuanda kaçacak yer arıyorlar. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Hainler hak ettikleri cezayı alacaktır. Çünkü affedilmeyen tek şey vatan hainliğidir. Böyle bir acı olayı yaşamak istemezdik. Ama ülkemiz milletimiz devletimiz bu olaydan daha güçlü çıkmıştır. Düne göre daha güçlüyüz. Türkiye Cumhuriyeti; devletiyle, milletiyle ilelebet payidar olacaktır“ diye konuştu.