Düzce’de 4-7 Ağustos tarihlerinde ilk kez düzenlenecek olan Yakın Karadeniz Baja rallisi için bilgilendirme toplantısı yapıldı. Vali Ali Fidan, organizasyonun Düzce’ye büyük katkısı olacağını söylerken, Türkiye Motor Sporları Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ise, federasyonun Düzce’ye ilk adım attığı tarihin motor sporlarında milat olduğunu vurguladı.
Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, İlçe Kaymakamlıkları ve Belediyeleri Türkiye Motosiklet Federasyonu ile ortaklaşa ‘Yakın Karadeniz Baja Rallisi’ düzenleyecek. Yakın Karadeniz Baja rallisi için bilgilendirme toplantısı Vali Ali Fidan Başkanlığında yapıldı. Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Kaynaşlı Kaymakamı Şenol Koca, Motor Sporları Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ve Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Akülke katıldı.
DÜZCE’DE BİR İLK DAHA
Vali Ali Fidan, yarışların Türkiye’de ilk olduğunu ifade ederek, yarışlara 250 sporcu beklendiğini söyledi, güzergah hakkında bilgi verdi.
Fidan, “Düzce’de Ağustos ayı başında Yakın Karadeniz Baja Rallisi’ni gerçekleştirmek istiyoruz. Yakın Karadeniz Baja Rallisi’ni Düzce Belediye Başkanlığı, Motor Sporları Federasyonu, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediyeleri ortaklaşa düzenliyoruz. Bu ralliye 250 civarında katılımcı bekliyoruz. Rallide motosiklet, ATV, UTV ve gezi motosikletlerinden yarışmacılar katılmış olacak. Rallinin özelliği tüm Düzce’yi kapsayacak şekilde planlanmış olması. Burada birinci gün, Düzce merkezden başlayacak rallimiz Yığılca üzerinden Akçakoca’ya kadar devam edecek. Akçakoca’da konaklama yapıldıktan sonra ikinci gününde Akçakoca’dan başlayacak Çilimli, Cumayeri üzerinden Gümüşova’ya kadar uzanmış olacak. İkinci gün konaklama Dereköy’de olacak. İlk gün toplam mesafe 142 kilometre, ikinci gün 92 kilometre mesafe var. Gümüşova’dan başlayacak Gölyaka Güzeldere şelalesinde sona erecek. Dördüncü gün Gölyaka’dan başlayacak yine yaylalar üzerinden etap takip edilerek Topuk Yaylası’nda 129 kilometrelik etapla son bulacak. Ralli günlerinde hem trafiğe açık hem trafiğe kapalı alanlarda yarışlar olacak” dedi.
Baja Rallisi ile ilgili gerekli trafik tedbirleri, güvenlik tedbirleri ve sağlık tedbirlerinin süreç içinde planlanacağını söyleyen Vali Fidan, Kaynaşlı’da kurulan motor sporları merkezinde geçen yıl başlayan yarışların bu yıl da devam edeceğini belirtti.
Vali Fidan, “Motor sporları alanında tüm ilimizi kapsayan bütün il merkezi ve ilçeleri kapsayan bir etkinliği gerçekleştirmiş olacağız. Bu Düzce için ilk etkinlik. Ben bu etkinliğin Düzce’mizin hem tanıtımı hem sportif potansiyeli anlamında çok olumlu katkılar oluşturacağını düşünüyorum. Şimdiden organizasyonun başarılı olmasını diliyorum. Katkılarından dolayı başta Düzce Belediye Başkanı olmak üzere belediye başkanlarımıza hem bu organizasyonda hem Kaynaşlı Motor Sporları Merkezi’nde gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde hem Cumayeri ilçesinde planladığımız ve çalışmaları devam eden motorkros pistinin yapımı çalışmalarında bizlere, ilimize çok önemli destek veren Motor Sporları Federasyonu’nun değerli Başkanı Bekir Yunus Uçar beye teşekkür ediyorum” dedi.
MOTOR SPORLARINDA BİR MİLAT
Türkiye Motor Sporları Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ise, Düzce’ye ilk adım attıkları günü motor sporlarında bir milat olarak gördüğünü söylerken, 400 kişilik bir organizasyon ekibiyle yapılacak yarışların büyük ses getireceğine inandığını belirtti.
Uçar, “Türkiye Motor Sporları Federasyonu olarak gurur duyduğumuz bir günü yaşıyor. Belediye Başkanımız ve Valimize teşekkür ediyorum. Biz Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak buraya bir kıvılcımla geldik. Bu kıvılcımı da Kaynaşlı Kaymakamımız Şenol Bey yaktı ama o kıvılcım zaman içerisinde hem sayın valimizin hem belediye başkanımızın himayesi ile Türk Sporu’nun motor sporları konusunda aydınlatan bir meşale haline geldi. Benim şahsen hayal edemediğim noktaya geldik. Türkiye Şampiyonası bir etabını yapmaya geldiğimiz bir organizasyon bugün uluslar arası boyuta taşıyacağımız bir organizasyonun hamisi oldu. Bu noktada da büyük hayallere sürükledi. Düzce’ye adım attığımız günü ben motor sporlarında bir milat olarak görüyorum. Buraya geldiğimiz ve sayın valimizin makamında kendisini ziyaret ettiğimiz, hayallerimizi arz ettiğimiz gün bu noktaya geleceğimizi hayal etmiyordum. Burada bir büyük organizasyon, bir kamp merkezi, belediye başkanımızın bize farklı kapılar açmasıyla Türkiye’de bir emsali olmayan yarış pistinin yapılmasıyla ilgili zemin hazırlandı. Bunlar hayaldi ama bütün hayallerde iyi niyetle örülürse, gayretle sarılırsa en sonunda kısmetle bir şekilde semirir ve yeşerirse bu gerçeğe dönmüş olacak. Bizde bunu takip eden görevliler olacağız. Bu 400 kişilik organizasyon ekibinin şuanda sahaya inmek üzere olduğu organizasyondan bahsediyoruz. Yakın Karadeniz 7 ilçede tüm Düzce ilinizi kapsayacak bir organizasyon haline gelecek. Ekibimiz sahaya inecek. Dediğim gibi sadece Düzce’yi kapsayan bir organizasyon olmasının haricinde büyük sesler getirecek. Kadı ki şu yaz aylarında bir çok organizasyona giden yarışçılarımız, sporcularımız Kaynaşlı’da ki Düzce’de ki motor sporları merkezinin sürekli mahiyette övmeye başladılar ve buna şahit oluyorlar” şeklinde konuştu.