Selda İnci’nin “Es Selam” isimli sergisinin ardından Düzce’de açtığı ikinci sergisi dünyada ilk özelliğini taşıyor. Ressam Selda İnci “Esma Ül Hüsna“ adını verdiği yağlı boya çalışmalarında Allah’ın 99 ismini yazdı. Çiçekler üzerine Allah’ın en güzel isimlerini resmeden Selda İnci, Düzce’de 2.kez sergi açmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
Selda İnci’nin 12. kişisel sergisi Düzce’de sanatseverlerle buluştu. Selda İnci’nin “Esma-Ül Hüsna” adını verdiği resim sergisi Vali Ali Fidan’ın eşi Fatma Fidan ve davetlilerin büyük beğenisini kazandı. Ramazan ayında Esma-Ül Hüsna sergisinin çok anlamlı olduğunu vurgulayan Fidan, bu serginin Düzce’de açılmasının da gurur verici olduğunu söyledi.
DÜNYADA İLK DEFA RESİM ÜZERİNE YAZILDI
11 yıldır resim sanatıyla uğraşan Selda İnci açtığı 12. kişisel sergiye Düzcelilerin ilgi gösterdiğini belirtti. İnci, “Esma-Ül Hüsna 3. sergi açılışım. İlkini Beylerbeyi sarayında açtım. İkincisini Konya’da vuslat törenlerinde açtım. Şimdi de Düzce’de açıyorum. Kişisel sergi olarak 12. sergim. Bu serginin özelliği Dünya’da bu 99 isim ilk defa resim üzerine yazıldı. Çiçeklerle bütünleşti. Esma-Ül Hüsna’yı ben içimde Allah sevgisi ve aşkıyla yazıyorum. Çiçekleri de dünyanın en güzel mucizeleri olarak görüyorum. Çiçekleri Allah’ın en güzel mucizesi olarak gördüğüm için Allah’ın en güzel 99 ismiyle birleştirmeye çalıştım. Bu resimlerin hiç birini satmıyorum. Allah aşkıyla yaptığımı için satmak uygun gelmedi” dedi.
EN GÜZEL İSİMLER ÇİÇEKLERİN İÇİNDE
Selda İnci, her bir yağlı boya resminde Allah’ın (cc) 99 ismini (Esma ül Hüsna) el yazması olarak yazdı. Resim ve el yazması 99 ismi her resimde birlikte sanatına aktardı. Eserlerinde Allah’ın mucizelerini, yaradılışı, harika rızık ve güzellikleri vurguladı. Çiçekleri Allah’ın en muhteşem mucizeleri olarak gören Selda İnci, Allah’ın en güzel isimlerini, en harika mucizeleri ile birlikte resmetti. Bütün eserlerinde imza olarak ise hiç bir şekil ve nizama uymayan, Allah’ın akıl almaz mucizelerinden biri olarak inandığı parmak izini kullandı.