Orman teşkilatında görevli tabanca taşımaya haiz memurlar için, Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ve Düzce İl Emniyet Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği ile 9 mm tabancaların kullanımına ait teorik ve uygulamalı eğitimlere Düzce’de yapıldı.
Düzce İl Emniyet Müdürlüğünde görevli Atış Eğitim Amiri Jesmin Ekedal tarafından Cumayeri İlçe Emniyet Müdürlüğü atış poligonunda verilen eğitime İşletme Müdür Yardımcısı Levent Kartal ile Düzce Orman İşletme Müdürlüğünde görevli İşletme Şefleri ve Orman Muhafaza memurları katıldı.
Tabanca bakımlarının nasıl yapılacağı, tabancaların tekniğine göre nasıl taşınacağı ve muhafaza edileceği ile tabanca kullanmak zorunda kalındığında tekniğine uygun bir şekilde nasıl kullanılması gerektiğinin anlatıldığı eğitime 42 personel katıldı.
Yetkililerce yapılan açıklamada, bu eğitimin hedefinin; özellikle ateşli silahların sebep olacağı kullanım hatası kaynaklı, olası kazaların önüne geçilerek yaralanma veya daha üzücü olayların yaşanmasının engellenmesi olduğu bildirildi.