Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ertan Taşlı, Alman Saf Holland firmasının Düzce’ye 25 Milyon Avroluk bir yatırım yapmak için imza attığını söyledi.
Meclis Başkanı Ertan Taşlı, geçmiş dönemler düşünüldüğünde Türkiye’yi ele geçirmeye çalışan, demokrasiyi kaldırmaya çalışan zihniyetin halka ateş ederek yaptığı kalkışmadan sonra Türk ekonomisinde bir değişme olmadığını belirtti ve “Türk ekonomisi gerçekten çok güçlüymüş” dedi.
Taşlı, “Türk ekonomisini baltalamaya çalışanların da işte bu zihniyet olduğu da ortaya çıktı. Ekonomi gayet yerinde. Düzce ölçeğinde baktığınızda, sanayi kuruluşlarımız demokrasi nöbetine destek verdiler. Yiyecek dağıttılar ve bunları gönülden yaptılar. Alay komutanımızın duruşu Düzce’de en ufak bir olaya sebebiyet vermedi. Düzce’nin duruşunu Türkiye’ye yansıtması gerekiyordu. 18 gündür o meydanları doldurduk. Pazar günü bitecek nöbet için Sayın Cumhurbaşkanımız diğer parti liderlerine çağrıda bulundu. Biz de Pazar günü meydanlarda olacağımız için bizim siyasi parti il başkanlarının da orada olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Darbe kalkışmasına rağmen ekonominin sekteye uğramadığını örnekle anlatan Taşlı, çok büyük bir Alman firmasının Düzce’de yatırım yapmak için 2 aydır çalışmalar yaptığını firmaya yer konusunda öneride bulunduklarını söylerken, ORÜS arazisinde firmanın yatırım yapma kararı aldığını belirtti.
Taşlı, Düzce’ye yatırım yapmak isteyen firmanın Dünyada dingil üretimi yapan büyük araçların aks yapan iki firmadan bir tenisi olduğunu belirterek “Almanya’nın en büyük dingil üretimi yapan firmalarından bir tanesi. 35 ülkeye ihracat yapmak üzere iki ülkede üst kurmayı planladılar. Düzce’nin yapısı ile ilgili kendilerine bilgi verdik ve bu yatırımlarından bir tanesini Düzce’ye yapacaklar. 20 bin metrekare alana ihtiyaç olduğunu söylenmesi üzerine Düzceli bir iş adamının ORÜS arazisinde ki yerini 20 yıllığına kiraladı. 25 milyon Avroluk yatırım ile 5 yıl içinde 400 kişiye istihdam sağlayacak. 35 ülkeye ihracat yapacaklar. Düzce’ye de önemli katkı sağlayacaktır. Düzce adına sevindirici ve güzel bir haber” dedi.