Düzce İl Müftülüğü ile Gençlik Spor İl Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirdiği “Futbol Bahane Sohbet Şahane” adlı projenin ödül töreni gerçekleştirildi. Ödül törenin ardından iftar sofrasında oruçlar hep birlikte açıldı.
Düzce İl Müftülüğü ile Gençlik Spor İl Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirdiği “Futbol Bahane Sohbet Şahane” ve Gençlerle Hasbıhal projelerinin kapanışı ödül töreni ve iftar yemeği ile yapıldı. Müftülük salonunda düzenlenen programa Vali Yardımcısı Salih Karabulut, il Müftüsü Selami Emen, Kültür Turizm İl Müdürü Özcan Budak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım, Gençlik Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, din görevlileri ve turnuvada mücadele eden gençler katıldı.
Program Gençlik Merkezi müzik grubunun tasavvuf müziği konseri ile başladı. 25 kişilik eğitim ekibiyle her akşam önce gençlerle sohbet edilen sonra da 8 köy 4 mahallenin gençlerinin katıldığı futbol turnuvası yapılan Projeyi yazan ve koordine eden Eğitim Uzmanı Necmettin Kuzu, Projedeki genel amaçlarının “Milletine sevdalı, hür düşünebilen. Milli ve manevi değerlerine bağlı, benlikten sıyrılmış, biz olmanın şuurunda, ilim ve irfan ile donanmış bir gençlik yetişmesine katkıda bulunmak. Özel Amacımız ise Düzce il merkezi ve köylerinde yaşayan özellikle köy ortamının kısıtlı imkanları nedeni ile kamunun imkanlarından faydalanmalarını sağlamak, gençlerin kendilerine yönelik devletin sağladığı imkanlardan haberdar etmek. Gerek kırsal alanda gerekse kentte yaşayan gençliğin problemlerinin başında madde bağımlığı, internet bağımlığı, ahlaki dejenarasyon gelmektedir. İl Müftülüğü personelinin katılımı ile gençlere Değerler Eğitimi kapsamında bilgilendirmeleri sağlamak sureti ile daha bilinçli bir yaşam standardına kavuşmalarının sağlanmasıdır” dedi.
Gençlik Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci yaptığı konuşmada, “Gençlerimize maneviyat kattık” derken, önümüzdeki yıl da etkinliğin devam edeceğini söyledi ve mahalleler arası turnuva düzenleneceğini belirtti.
İl Müftüsü Selami Emen ise anlamlı bir proje ile gençlerin centilmence müsabakalar gerçekleştirdiklerini söylerken, projenin uygulanmasına katkıda bulunan herkese teşekkür etti.
Daha sonra kürsüye Vali Yardımcısı Salih Karabulut çıktı. Karabulut, projenin başarıyla uygulanmasında emeği geçen gizli kahramanlar olduğunu söyleyerek, önemli olanın din görevlilerin hizmetini zaman zaman cami dışına taşıması olduğunu vurguladı.
Konuşmaların ardından projede yer alan din görevlilerine teşekkür belgesi, turnuvada dereceye giren takımlara da kupaları protokol tarafından verildi. Kuran tilaveti ve duayla devam eden program iftar yemeğinin yenilmesi ile son buldu.