Düzce’de İsmetpaşa ortaokulu öğrencileri örnek çalışmaya imza atamaya devam ediyor. Yazarlık kursunu bitiren öğrenciler yazdıkları deneme, masal ve şiirleri bir kitapta topladılar. Kitabın imza günü okul bahçesinde kurulan standa yapıldı.
Minik Yazarların yazıları Yazmaya Değer isimli kitapta bir araya geldi. Minik öğrenciler kitapları için imza günü düzenlediler. Okul bahçesinde düzenlenen imza gönünü Vali Yardımcısı Mustafa İmamoğlu, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Minik kalemler kitaplarını imzalayarak okuyuculara teslim ettiler. Vali Yardımcısı Mustafa İmamoğlu Küçük kalemlerin yazdığı kitaplardan hem imzalatıp hem de satın alırken, geleceğin yazarlarını tebrik etti, gençlerin arasından büyük yazarlar çıkacağına inandığını belirtti.
Bu yıl üçüncü kez okulda ders dışında öğrencilere yazmayı ve okumayı sevdirmek amacıyla “Yaratıcı Yazarlık” kursu düzenlendi. Türkçe Öğretmeni Aydın Keskin tarafından verilen kursta öğrencilere yazarlık ve yazma ile ilgili bilgiler verildi. Kurs sonunda ise okul öğrencilerinden kursa katılanlar ve yazarlık deneyimi kazanmak isteyen öğrencilerin yazdıkları deneme, hikaye, masal ve şiirler arasından yayınlanmaya değer bulunan eserler “Yazmaya Değer” adıyla kitap haline getirildi.
Kitap hakkında bilgiler veren Türkçe Öğretmeni Aydın Keskin, “Küçük kalemlerin eserleri bu kitapta yer aldı. Kitabın içerisinde değişik konular var. Hikayeler, masallar, denemeler ve şiirler var. Bunların dışında birçok denemeler var. Türk İnsanının en büyük sıkıntısı okumamak. Bütün velilerin ve insanların kitabımıza ulaşmasını istiyoruz. Kitabımızı okumak isteyenler okulumuzdan temin edebilirler” diye konuştu.
Öğrenciler ise yazdıklarının bir kitapta toplanmasının kendilerini mutlu ettiğini söylediler.