Düzce Ticaret ve Sanayi Odası 8. Meslek Grubunda faaliyet gösteren Gıda Toptan ve Perakendecileri odamızda bir araya geldi.
Toplantıya DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve 8. Meslek Komitesi Üyesi Mehmet Danışmaz, Yönetim Kurulu Üyesi ve 8. Meslek Komitesi Üyesi Ekrem Gökçe, Meclis Başkan Vekili Metin Coşkun, 8. Meslek Komitesi Başkanı Adnan Ertekin ile Gıda Toptan ve Perakende sektöründe yer alan bazı üyeler katıldı.
Toplantıda ilk olarak konuşan DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Danışmaz, oda olarak üyelerin sorunlarını ele almak, sorunların çözümü için gerekli mevki ve kurumlarla diyaloglar gerçekleştirmeye çalıştıklarını, bu nedenle de üyelerin sorunlarını bu tür toplantılarda açıkça dile getirmelerini istediklerini söyledi. Danışmaz, 12-15 Mayıs 2016 tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek olan Düzce Tanıtım Günleri programı hakkında da bilgiler vererek üyelerin bu organizasyonu ziyaret etmelerinin faydalı olacağını ifade etti.
Mehmet Danışmaz’ın açılış konuşmasının ardından üyeler sektörel sorunlarını dile getirirken, Düzce’de toptancılar sitesi ve küçük esnafa yönelik olarak uygun tedarik zincirlerinin kurulması gerektiği ifade edildi.
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Tuncay Yüksel, üyelerin en önemli sorunlarından biri olan iş mahkemeleri ve işçi-işveren davaları konusunda TOBB’un da taraf olduğu bir taslak çalışması yapıldığını ifade etti.
Yüksel, taslak çalışmanın yasalaşması halinde, arabuluculuk sisteminin getirileceğini, anlaşmazlıkların önce bu sistemle çözüme kavuşturulmaya çalışılacağı ve eğer bu sistem başarısız olursa ancak mahkeme kanalının kullanılabileceğini söyledi.
Ülke genelinde 600 bin davanın olduğunu belirten Tuncay Yüksel, üyelerin bu konulardan mağdur olmamaları için gerekli yasal önlemleri eksiksiz yerine getirmelerinin kendi menfaatlerine olacağını da sözlerine ekledi.
Toplantıya katılan sektör temsilcileri de aynı konudan çok sayıda sorun yaşadıklarını ve devletin gerekli düzenlemeyi yapması gerektiğini ifade ettiler.