Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalı öğrencileri, gerçekleştirdiği "Gök Kubbe’yi Aşıyoruz" isimli proje ile Düzce halkında astronomiye yönelik farkındalık oluşturdu.

Topluma Hizmet dersi kapsamında, Danışmanlığını Doç. Dr. Sedat Karaçam’ın üstlendiği proje, Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinden Merve Koca, Tuğçe Bilgili, Nurdane Taşkan, Süleyman Acar ve Mustafa Sadak tarafından gerçekleştirildi.

Bir dönem boyunca yapılan planlamalar doğrultusunda Fakülte öğrencileri; kendi imkanlarıyla ve aldıkları sponsor destekleriyle teleskop temin ederek, toplumun çeşitli kesimlerinden insanlara 14-18 Mayıs 2018 tarihleri arasında, gündüz okullarda güneş lekeleri gözlemi, geceleri ise kampüste gezegen gözlemleri yaptırdı.

Güneş gözlemi etkinlikleri, genel olarak TÜBİTAK tarafından desteklenen ve Düzce’de çeşitli okullarda düzenlenen bilim fuarlarında gerçekleştirilmiş olup, bu fuarlar sayesinde toplumun tüm kesimlerine ulaşıldı. Proje kapsamındaki gözlem etkinliklerinin hava şartlarına bağlı olarak çeşitli mekanlarda devam edeceği ifade edildi.