Düzce Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölümü organizasyonuyla Düzce Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri, Konuralp Yerleşkesini ziyaret etti.
Düzce Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Muhammet Selçuk, müdür yardımcıları, öğretmenleri ve öğrencilerinden oluşan yaklaşık 180 kişilik misafir grubu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, Sosyal Hizmet Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Deniz Oruç ve Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri karşıladı.
Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ülkü Akça Üşenti’nin koordinasyonuyla düzenlenen ziyaret, Ortak Yaşam Alanı’nda verilen kahvaltıyla başladı. Kahvaltının ardından Düzce Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri, Üniversitenin Kapalı Spor Salonu’nu gezdi. Spor Bilimleri Fakültemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Korkmaz Yiğiter rehberliğinde futbol oynayan misafir öğrenciler eğlenceli dakikalar yaşadı.
Merkezi Derslikler ziyaretiyle devam eden gezi programında özel eğitimli öğrenciler, ders ortamını yakından görme imkanını elde etti. Üniversite sıralarına oturan ve mutlulukları gözlerinden okunan öğrencilere Yrd. Doç. Dr. Ülkü Akça Üşenti ve Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri tarafından bilgilendirme yapıldı. Kısa film gösterimiyle devam eden ziyaret ile misafir öğrencileri, üniversite hayalini bir gün de olsa gerçekleştirebilme olanağına kavuştu.
Düzce Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinin son durağı, Üniversitenin Orman Fakültesi bünyesinde bulunan Herbaryum ve Doldurulmuş Hayvan Müzesi oldu. Arş. Gör. Neval Güneş Özkan ve Uzm. Serdar Aslan; Herbaryumdaki fosiller, meyve tipleri ve bitkilerle ilgili öğrencilere bilgiler vererek bitkilerin kurutulması, yapıştırılması ve saklanması aşamalarıyla ilgili paylaşımlarda bulundu. Son olarak Doldurulmuş Hayvan Müzesi’ni ziyaret eden öğrenciler, hayatlarına güzel bir anı eklemiş oldu.
Ziyaretle ilgili görüşlerini dile getiren Düzce Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Muhammet Selçuk, özel eğitimli veya engelli bireylerin akranları gibi eğitimin her alanında yer alabileceklerini, kendi kapasiteleri çerçevesinde üretken bireyler olabileceklerini toplumla paylaşmak adına bu ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Engelli bireylere karşı toplumsal bilinci arttırmak için bu tür etkinlikleri faydalı bulduklarını belirten Muhammet Selçuk gezi ile öğrencilerin, üniversite yaşamını yerinde görme fırsatına kavuştuğunu da sözlerine ekledi.
Muhammet Selçuk, Üniversitenin kapılarını öğrencilere açan başta Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar olmak üzere, Üniversite Yönetimine, Soyla Hizmet Bölümü’ne ve ziyarette emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.