Akçakoca Yaşlılar Konukevi sakinleri, 6 aylık sanatsal çalışmalarını bir sergiyle taçlandırdılar. Ebru ve çeşitli taş boyama çalışmalarını sergileyen yaşlı sanatçıları bu özel günlerinde sivil toplum kuruluşları da yalnız bırakmadı.
Akçakoca Doğa, Hayvan, İnsan, Hepsi Can Derneği tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan Yaşam Boyu Öğrenim Projelerinden ikincisinin adresi Akçakoca huzurevi oldu. Yaşlılar Konukevi sakinleriyle birlikte ebru ve taş boyama çalışmasını yürüten DOHAYCAN üyeleri ve bazı sanatseverler, ortak çalışmalarını birlikte sergilediler. Akçakoca Yaşlılar Konukevinde bir araya gelen yaşam boyu öğrenim projesinin paydaşları, sergiyi ziyaret edenlere çeşitli yiyecek ikramları yaparak yaş pasta kestiler. Yaşam boyu öğrenim projesi kapsamında 6 ay boyunca üzerinde çalışılan ebru, taş yapım, desen ve boyama eserlerini görenler, beğenilerini ifade ederlerken, çalışmaların sergilendiği program sonrasında, sanat çalışmalarına katkı verenlere teşekkür belgeleriyle plaketleri takdim edildi.
Akçakoca Yaşlılar Konukevi kurum yöneticilerinden Dilek Aydoğan Direk sanatsal çalışmaların yaşlılara sosyalleşme yapması konusu ile ilgili bilgiler verdi.
DOHAYCAN Derneği Başkanı Derya Çolpan ise yaptığı konuşmada, yürütülen sanatsal çalışmalara katılımın daha da artması gerektiğini ifade ederken, toplumun farklı kesimlerinin de yaşam boyu öğrenim projeleri içerisinde yer alması gerektiğini ileri sürdü.
Daha sonra, ebru sanatı öğreticisi İsa Ünsal’ın öğreticiliğinde yapılan ebru çalışmaları ile taş desen ve boyama çalışmalarında emeği geçenlere, Halk Eğitim Merkezi müdürlüğüne, bunların yanı sıra DOHAYCAN yönetimi ile katılımcı kursiyerlere teşekkür belgeleri ve plaketler verildi. Belgelerin verilmesinin ardından ise yaşam boyu öğrenim projesinin paydaşları ve sergiyi izlemeye gelenler, hep bir ağızdan şarkı ve türküler söyleyerek programı tamamladı.