İşitme engelli vatandaşların sosyal hayattaki yerlerini arttırmak ve duyma engeliler ile iletişim kurmak için Düzce Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından işaret dili kursu açıldı. Kurslara katılan kursiyerler 3 ay süre ile işaret dilini öğreniyorlar.
Fiziksel engelli vatandaşların sosyal hayattaki yerlerini arttırmak ve sosyal hayatta daha aktif rol almalarını sağlayacak kurslar veriliyor. Halk Eğitim Müdürlüğü ve Akşam Sanat Okulu bünyesinde işaret dili kursları verilerek vatandaşların işitme engelliler ile iletişim kurmaları amaçlanıyor. Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans salonunda verilen eğitimlere 32 kursiyer katılım sağlıyor. Kurslara katılan kursiyerlerin dersler sırasında keyifli zaman geçirmeleri de dikkat çekiyor.
İşaret Dili Eğitmeni Arzu Taşoluk tarafından verilen derslerde kursiyerler eğitimleri uygulamaları bir şekilde yapıyorlar.
Kurs ile ilgili bilgiler veren Arzu Taşoluk, işitme engelli vatandaşların anlaşılabilmesi ve sosyal hayattaki yerlerini arttırmak için açılan kurslarda eğitimlerin devam ettiğini işaret ederek “İşaret dili ile ilgili olarak birinci derecede kurs veriyoruz. Burada amacımız insanların işitme engeli vatandaşlar ile iletişim kurulmasını sağlamaktır. Onların toplumdaki yerlerini arttırmak ve hayatlarını kolaylaştırmak için kurslar veriyoruz. Kurslarımız yaklaşık olarak 3 ay sürecek. Şuanda 32 kursiyerimiz var ve haftada 3 gün olmak üzere kurslara katılım sağlanıyor. Bu hafta itibari ile kurslarımıza kayıt yaptırmak isteyenler başvuru yapabilir, bir sonraki kursumuz için kayıtlarımız Eylül ayında başlayacak” dedi,