Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen “Üniversitelerarası Türkiye Karate Şampiyonası’nda, Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden Hilal Er Türkiye Şampiyonu, Beyza Ünlüsoy Türkiye üçüncüsü, Düzce Üniversitesi ise takım halinde turnuva üçüncüsü olarak başarılarına bir yenisini ekledi.
Fırat Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ve üç gün süresince devam eden şampiyonaya, 38 üniversiteden 750 sporcu katıldı. Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden Hilal Er, tüm rakiplerini mağlup ederek Türkiye Şampiyonu oldu. Bir diğer öğrenci Beyza Ünlüsoy ise üçüncü olarak önemli bir başarıya imza atarken Düzce Üniversitesi takım halinde de üçüncü olarak kupayı müzemize getirdi.
Konu ile ilgili olarak Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili ve Kafile Başkanı Prof. Dr. Kürşat Karacabey; Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu programında yer alan şampiyonaya yoğun ilgi gösterildiğini ifade ederek turnuvaya mutlak kupa hedefi ile gittiklerini dile getirdi. Öğrenciler, Öğretim Gör. Yavuz Öntürk kontrolünde çok zorlu müsabakalar yaptıklarını belirten Prof. Dr. Karacabey, “Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a verdiğimiz sözü yerine getirdik. Üniversitemize ve şehrimize hayırlı olsun” dedi.
Genç ve dinamik Düzce Üniversitesi katıldığı her turnuvada bireysel ve takım halinde kazandığı dereceler ile adından söz ettirdiğini ifade eden Prof. Dr. Kürşat Karacabey, elde edilen başarılarla Üniversitenin ve Düzce’nin adını ezberlettiklerini sözlerine ekledi. Bu başarıların arkasında Rektörün kendilerine olan güveninin ve desteğinin yattığını söyleyen Karacabey, Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve Üniversite Yönetimine şükranlarını sunarak sözlerini sonlandırdı.