Düzce Belediyesi tarafından, belediye meydanında düzenlenen ‘Kardeşlik İftarına’ katılım yüksek oldu.
Tüm Türkiye’de Ramazan’ın 15. Günü AK Partili belediyeler tarafından eşzamanlı olarak düzenlenen Kardeşlik İftarı’na Düzceliler yoğun ilgi gösterdi. Yetimler üzerine kurgulanan Kardeşlik İftarına yaklaşık 1200 kişi katıldı. Düzce Belediyesi organizasyonu ile düzenlenen iftara ev sahibi sıfatıyla Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş başta olmak üzere Düzce Milletvekili Fevai Arslan, eski Düzce Milletvekili Prof. Dr. Celal Erbay, Düzce Vali Yardımcısı Salih Karabulut, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, İl Genel Meclis Başkanı Dursun Çakır, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muharrem Tozan, Düzce protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile davetliler katıldı.
İftar programı tasavvuf müziği ile başladı. Ardından Kur’anı Kerim tilaveti ile devam etti. Belediye Başkanı Mehmet Keleş, iftar sonrası yaptığı konuşmada kardeşlik iftarının önemine değindi. Başkan Keleş konuşmasında özetle şu görüşlere yer verdi “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş ayı olan mübarek Ramazan ayının 15’inci günündeyiz. Çok şükür, mağfiret ve kurtuluş günlerindeyiz. Bugün burada, Kardeşlik İftarımızda, sizlerle birlikte olabilmenin sevincini yaşıyoruz. Ramazan ayında yoğunlaşan ibadetler, özellikle oruç, zekat ve fıtır sadakası Müslümanları Yüce Allah’a daha çok yaklaştırmakta, mutlu ve huzurlu yapmakta, onları nefis terbiyesinde, sosyal dayanışma ve yardımlaşmada daha başarılı kılmaktadır. Bu nedenle Ramazan ayı Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona 11 ayın sultanı denilmiştir. Kardeşlik içinde, bu kardeşlik sofralarında bir araya geliyor, ekmeğimizi bölüşüyor, suyumuzu paylaşıyoruz. Düzce Belediyesi olarak bu Ramazan ayında da iftar çadırında orucumuzu vatandaşlarımızla birlikte açıyoruz. Bu Ramazanda da binlerce kardeşimize erzak paketleri dağıtıyoruz. Hem Anıt Park meydanında hem de Kalıcı Konutlar’da Ramazan Sokağımız her gece dolup taşıyor. Geleneksel Ramazan eğlencelerimiz sayesinde çocuklarımız yarın Ramazan ayını bir neşe ve bolluk ayı olarak hatırlayacaklar. Düzce’miz Ramazan bereketini, bolluğunu Ramazan’dan sonra da yaşamaya devam edecek.”
Başkanın ardından Düzce eski Milletvekili Prof. Dr. Celal Erbay, Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Düzce Vali Yardımcısı Salih Karabulut birer konuşma yaptılar.