Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Kürşat Karacabey, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı’nda ilk kez öğrenci alacak olan Spor Yöneticiliği Bölümü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Spor Yöneticiliği Bölümü’nün YÖK onayı ile hem örgün hem de ikinci öğretim programlarında eğitim vermek üzere bu yıl açıldığını ifade eden Prof. Dr. Kürşat Karacabey; bölümde spor bilimleri ve yönetim bilimleri derslerinin yanında hukuk, işletme, ekonomi ve genel kültür alanlarında da dersler verileceğini dile getirdi.
Prof. Dr. Karacabey, Spor Yöneticiliği Bölümü ile spor faaliyetlerinin organize edilmesi, denetlenmesi ve yürütülmesine ilişkin düzenlenen çeşitli eğitim-öğretim faaliyetleri sonucunda yönetme ve yönlendirme yeteneğine sahip bireylerin yetiştirilmesinin amaçlandığını söyledi. Bu alanda başarılı olmak isteyenlerin, etkili iletişime, ekip çalışmasına ve sorumluluk almaya önem vermesi gerektiğini belirten Karacabey, “Spor Yöneticiliği Bölümümüz, devlet ve özel sektördeki sporla ilgili kuruluşların idare ve yönetiminde, eğitimin her alanında görev alabilecek; spor endüstrisine, sportif rekreasyona ve boş zamanların değerlendirilmesine yönelik hizmet edebilecek kalifiye spor yöneticileri yetiştirme amaçlarıyla faaliyetlerini sürdürecektir” şeklinde konuştu.
ŞARTLAR NELER?
Spor Yöneticiliği Bölümü’ne başvuru şartlarından bahseden Prof. Dr. Kürşat Karacabey, adayların 220,000 (iki yüz yirmi) ve üstü YGS puanına sahip olması gerektiğini ifade ederek “Diğer bir şart ise adayların değerlendirilecekleri spor dalında federasyonlara bağlı aynı branştan en az iki yıllık lisanslı sporcu olmalarıdır. Bunun için de; federasyonlara bağlı en az iki yıllık lisanslı sporcu olduğunu gösteren ve ilgili kurumca verilen belgenin aslı ya da noter tasdikli sureti gerekmektedir” dedi.
Karacabey, aday başvurularının 2016 yılı ÖSYS sınav kılavuzunda yer alan özel yetenek sınavları hesaplama formülüne göre değerlendirileceğini de sözlerine ekledi.
NE KATKI SAĞLAYACAK?
Bölümün öğrencilere sağlayacağı katkılardan da söz eden Prof. Dr. Karacabey, “Spor Yöneticiliği Bölümü’nde eğitim görecek öğrencilerimiz, düzgün diksiyona sahip, ikili ilişkileri iyi, kişiler arası sağlıklı iletişim kurabilen, ikna yeteneği gelişmiş, zamanı iyi kullanabilen, sabırlı ve problem çözme yeteneklerine sahip kişiler olarak mezun olacaklardır. Ayrıca Bölümümüz, öğrencilerimizin temel motorik özelliklerini en üst seviyede geliştirmelerine ve kullanmalarına; koçluk, liderlik ve analitik düşünme becerilerine sahip olmalarına imkan sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.
REKTÖR DESTEKLİYOR
Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın liderliğinde Üniversite ile birlikte Spor Bilimleri Fakültesinin de her geçen gün geliştiğine ve büyüdüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Kürşat Karacabey, “Rektörümüzün destekleri ile Üniversitemize kazandırılacak yeni sportif ve rekreatif alanlar sayesinde öğrencilerimiz, öğrendikleri teorik bilgileri, yapacakları staj ve uygulama eğitimleriyle kazandıkları bilgi ve becerilerini aktarma imkanına sahip olacaklardır” dedi.
KARİYER İMKANLARI SUNUYOR
Spor Yöneticiliği Bölümü’nün mezunlarına çok çeşitli kariyer olanakları sunduğunun altını çizen Prof. Dr. Karacabey, kamu ve özel sektörde yer alan spor kuruluşlarının kendini geliştirmiş, profesyonel bakış açısına sahip yeni mezunlara ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Dünya genelinde ve Ülkemizde sportif ve rekreatif faaliyetlerin planlanması ve yönetilmesi sürecinin çok talep aldığını ve geniş bir kitleye hitap ettiğini belirten Karacabey, bu durumun mezunların yeteneklerine ve hedeflerine uygun fırsatlar oluşturacağını söyledi. Mezunların üniversitelerdeki Spor Yöneticiliği Bölümlerinde akademik personel olarak görev alabileceğini dile getiren Karacabey, ayrıca turizm sektöründe, sportif organizasyonlarda, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda, federasyonlarda, spor medyasında, fitness merkezlerinde ve spor kulüplerinde yönetici olarak çalışabileceklerini sözlerine ekledi.