Kırsal kesimlerde yaşayan ve eğitim öğretim göremeyen gençlere yönelik olarak El Sanatları eğitim merkezin de çeşitli kurslar açılacak. El Sanatları Eğitim Merkezi, 258 köy ve 140 mezraya personel görevlendirerek gençlere ulaşmaya çalışıyor.
Düzce El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Aycan yeni eğitim yılında El Sanatları Eğitim Merkezi olarak açacakları kurslar hakkında bilgiler verdi. Özellikle Kırsal kesimlerde yaşayan ve eğitim öğretim faaliyetlerinde bulunamayan gençlere yönelik olarak açtıkları kurslar hakkında konuşan Aycan, 15-29 yaş arası gençleri kurslara davet etti.
Yeni eğitim öğretim yılı ile birlikte El Sanatları Eğitim Merkezinde ana kursların yanı sıra meslek edindirmeye yönelik olarak kursların da açıldığını vurgulayan Aycan, özellikle kırsal kesimde bulunan gençlere seslenerek açmış oldukların kurslara kayıt yaptırarak meslek ve sertifika sahibi olmalarını istedi.
Aycan, “Öncelikle 2016-2017 Eğitim Öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyorum. El Sanatları Eğitim Merkezinin temel amacı kırsal kesimde yaşayan ve eğitim faaliyetlerinde bulunamayan gençlere yönelik olarak meslek edindirme kursları açmaktır. İkamet sorunu olan gençlerin barınma ihtiyacını da karşılıyoruz. Ana kurslar olarak ahşap, mermer ve gümüş kurslarımız mevcuttur. Bunların dışında meslek edindirme kurslarını Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile birlikte çalışarak bizlerde açıyoruz. 12 kişinin tamamlanmasının ardından kurslarımız başlıyor. Ana kurslarımız İşkur destekli olarak yapılıyor ve günlük harçlıkları veriliyor. Amaç meslekleri özendirmektir. AB uyum kriterleri çerçevesinde meslek bilgisi olanların ellerinde sertifikası da olması gerekiyor. Gençlerin mutlaka sertifikalaştırmaları gerekiyor. Düzce’de 258 köye, 140 mezraya bizzat personel görevlendirerek, sivil toplum kuruluşlarına, kamu kurum ve kuruluşları ile yapmış olduğumuz görüşmeler ile tanıtım faaliyetleri sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.