Düzce El Sanatları Eğitim Merkezi’ne kursiyer kayıtları başladı. Düzce’de 42 Kursiyere çeşitli alanlarda eğitim verilecek. Kursiyerler, günlük harçlık, iş kazası ve iş riskine karşı sigorta gibi imkanından yararlanabilecek.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Bilecik, Düzce, Elazığ, Kastamonu, Mersin-Silifke ve Sivas illerinde bulunan El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüklerine, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı için kursiyer alınacak.
El Sanatları Eğitim Merkezlerimizde Kilim-Halı Dokuma, Yöresel Bez Dokuma, Ahşap oyma (mobilyacılık), Taş İşleme (mermer) Dikiş-Nakış, Konfeksiyon, Gümüş İşleme, Restorasyon gibi konularda hem 4-6 ay süreli parasız yatılı meslek eğitimi kursları verilecek, hem de kısa süreli meslek eğitim kursları açılacak. El Sanatları Eğitim Merkezlerinde gerçekleşen bu kursların bazıları İŞKUR tarafından destekleniyor. İŞKUR tarafından desteklenen, süresi 6 aya kadar olan kurslarda; Bakanlık ve İŞKUR tarafından ortaklaşa imzalanan protokol gereğince, kursiyerler, günlük harçlık, iş kazası ve iş riskine karşı sigorta imkanından yararlanabiliyor.
Düzce El Sanatları Eğitim Merkezi’ne Ahşap Oymacısı, Ahşap Tornacısı, Dekoratif Ahşap Süsleme, Atölyecilik ve Mozaik Eskitme, Takı Yapımı, Ebru, Guaj Boya Resim, Sulu Boya Resim alanlarında 42 erkek kursiyer alınacak. Bu kurslara katılmak isteyen kursiyerler, başvuru formlarını El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlükleri ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden temin edebilecek.