Türkiye Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Mamuşa’da düzenlenen etkinliğe katılan Düzce Belediyesi heyetini kendi evinde misafir etti.
Kosova’nın Mamuşa şehrinde düzenlenen “Demokrasi Yürüyüşü”ne Türkiye’den de birçok heyet destek vermek üzere hazır bulundu. Düzce Belediyesi de Düzce Belediye Başkan 2. Vekili Gönül Asuk başkanlığında, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in eşi Gönül Keleş’in de yer aldığı ve mehter takımının da hazır bulunduğu bir heyetle yürüyüşe destek için Kosova’ya gitti. Türkiye Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç da Mamuşa’da düzenlenen yürüyüşe destek için hazır bulundu. Düzce heyeti ile yakından ilgilenen Büyükelçi Kılıç, Gönül Asuk, Gönül Keleş ve Düzce Belediyesi Meclis Üyelerinden oluşan heyeti Kosova’nın başkenti Priştine’deki evine davet etti. Burada kısa bir süre sohbet eden Kılıç ve Keleş, Balkan Türklerinin Türkiye ile olan gönül bağının önemine vurgu yaptı. Kardeşlik ve ortak mazinin izlerinde yürümeye devam eden halkların giderek daha güçlü bir bağ ile bağlı kalmaya devam edeceklerini belirterek Türk demokrasisine gösterilen bu destekten dolayı teşekkürlerini ilettiler.
Priştine’ye giden heyet, büyükelçi ziyaretinden sonra 1. Kosova Savaşı sonunda bir Sırp tarafından hançerlenerek şehit edilen, otağının bulunduğu yere iç organları defnedilen ve adına “Meşhed-i Hüdavendigar” denilen Osmanlı Padişahı 1. Murad Han’ın türbesini ziyaret etti.