Akçakoca’nın Kurukavak köyünde uçan bir cisim bir vatandaşın fındık tarlasına düştü. Köylülerin ne olduğunu bilemedikleri cismin sahibi ortaya çıkmazken, kaynağı belli olmayan cisim incelemeye alındı.
Akşam saatlerinde köyde yaşayan bir vatandaşın uçan cismi gördüğü, bir süre izledikten sonra pervaneli cismin yere çakıldığı belirtildi.
Yere düşen tanımlanamayan cismin insansız hava aracı ya da dronne olduğu tahmin edilirken, düşen cisimle ilgili olarak Jandarmaya haber verildiği ve gerekli incelemelerin yapıldığı ifade edildi.
Söz konusu uçan cisimle ilgili olarak görüşlerine başvurulan Kurukavak köyü Muhtarı Hasan Ceylan ise, uçan cismin yere düşmesinden sonra vatandaşlar tarafından Jandarmaya haber verildiğini, Jandarmadan da kendisine haber verilmesi sonucunda derhal olay yerine gittiğini söyledi.
Vatandaşların uçan cismi köy meydanına getirerek ne olduğunu anlamaya çalıştıkları belirtilirken, paraşüt bezi, motor ve kanatlardan oluşan yabancı cismin kim ya da kimler tarafından ve hangi nedenlerle uçurtulduğu da anlaşılmaya çalışılıyor.