Düzce Üniversitesi Akçakoca Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Kur’an ve Sünnette Gençlik” başlıklı konferans gerçekleştirildi.
MYO Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Eğitim Uzmanı Fatma Kotan, Akçakoca Müftüsü Mehmet Taşçı, Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile Akçakoca Meslek Yüksekokulu Yönetimimiz, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Gençlik ve özellikle ergenlik yıllarını, gençlerimiz açısından fırtınalı bir dönem olarak nitelendiren davetli konuşmacı Fatma Kotan, bu dönemlerin ebeveynler için de zorlu geçtiğini belirterek sözlerine başladı. Bu süre içerisinde iki tarafın da çok dikkatli olması gerektiğini dile getiren Kotan, ebeveynlerin gençlere sabır, hoşgörü ve sevgiyle yaklaşmasının; gençlerin de ebeveynlerine ve büyüklerine karşı saygılı olmasının önemine vurgu yaptı.
Gençlere Kur’an ve sünnet ekseninde tavsiyelerde bulunan davetli konuşmacı toplumsal barışın, sınıf farklılıklarının olmadığı toplumlarda sağlandığına dikkat çekerek Asr-ı Saadet süresince bu eşitliğin ve barışın korunabildiğini ifade etti. Manevi hazzın, dünyevi zevklerden daha kalıcı ve uzun süreli olduğunu belirten Fatma Kotan arzu edilen gençliğin, inancı ve inandıkları uğruna çaba sarf eden gençlerden oluştuğunun altını çizdi.
Kur-an-ı Kerim’den ayetler ve sonrasında kıssaların örneklerle açıklandığı konferansta, haset ve kibrin günümüz gençliğinin olduğu kadar tüm toplumun önemli bir sorunu olduğunu söyleyen davetli konuşmacı, Kur’an-ı Kerim’de bahsi geçen Habil-Kabil olayına atıfta bulunarak kibrin kıskançlığın ve samimiyetsizliğin Yüce Allah tarafından hoş karşılanmadığını ifade etti. Kişinin sahip olduklarıyla yetinmesinin ve şükür etmesinin önemine dikkat çeken Fatma Kotan, şeytanın vesveselerine kulak asılmaması gerektiğini belirterek asıl olanın Yüce Allah’ın emir ve yasaklarına uymak olduğunu sözlerine ekledi. Fatma Kotan, “Zor zamanlarda Yüce Allah’a sığının ve O’ndan yardım dileyin. Gönülden edilen dualar mutlaka karşılık bulur” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Davetli konuşmacı Fatma Kotan’ndan sonra söz alan Akçakoca Müftüsü Mehmet Taşçı, Üniversitemizde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Akçakoca Müftüsü Mehmet Taşçı’nın ardından söz alan Üniversitenin Akçakoca Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Seyda Faikoğlu, Fatma Kotan’a verdiği değerli bilgilerden dolayı teşekkür etti.
Konferans, davetli konuşmacı Fatma Kotan’a teşekkür belgesi takdim edilmesiyle son buldu.