Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, Düzce Belediyesi ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliği ile Kosova’nın tek Türk belediyesi olan Mamuşa’ya yapılacak olan spor salonu için heyecanlı olduğunu söyledi. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de Mamuşa’ya güzel bir spor salonunu Mamuşa’ya hediye edeceklerini söyledi.
Mamuşa Belediye Başkanı Düzce’ye gerçekleştirdiği ziyarette Mehmet Keleş ile birlikte Kültür Merkezinde yapılan çalışmaları inceledi.
Bütüç, “Düzce’de kendimi evimde hissediyorum. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Bey’e teşekkür ediyorum. Geçen yıl domates festivaline katılmışlardı. Kosova küçük bir yer, her şeyimiz var, ancak spor salonumuz yoktu. Sayın başkanımıza dile getirdik, seve seve kabul ettiler. Meclis toplantısında bu kararın onaylanmasına halkım adına, şahsım adına teşekkür ediyorum. Düzce Belediyesi ve TİKA işbirliğinde yapılacak olan spor salonunun heyecanını şimdiden yaşıyorum” dedi.
Türk Bayrağı ve Türk dilini yaşatmak için mücadele ettiklerini belirten Arif Bütüç “ Allah Türkiye’ye uzun ömürler versin. Altını çizerek söylemek istiyorum, biz, 15 Temmuz akşamı darbe teşebbüsünde bulunanları şiddetle kınıyoruz. Çünkü Türkiye cennet gibi bir ülkedir. Allah hepimize Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı bağışlamıştır. Biz Türkiye’ye dua ediyoruz. Güçlü bir Türkiye güçlü bir Kosova, Mamuşa olacağına inanıyoruz. Bunun en güzel örneği de yapılacak olan spor salonu. Biz orada dimdik ayaktayız. Türk Bayrağı ve Türk dilini yaşatmak için mücadele ediyoruz.Biz Türkiye ile güçlüyüz ” dedi.
Başkan Mehmet Keleş ise, Türk varlığının hissedildiği en güçlü yerlerden biri olan Mamuşa da eksik olan bir hizmeti tamamlamak istediklerini belirtti.
Keleş, “ Bu sene Domates Festivalinde temelini atıp, gelecek sene hizmete açacaktık ancak, ortaya çıkan bir sebepten dolayı biraz gecikti. Projelerimiz hazır. İşbirliği idaresi de kısa sürede ihalesini gerçekleştirecek. Güzel bir spor salonunu Mamuşa’ya hediye etmiş olacağız. Düzce Belediyesi olarak da verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Biz o toplantıda bunu söylerken bazıları inanmamış olabilir, başkan söyledi ama bunu unutur gider demiş olabilir ama, bugün sözünü yerine getirmiş bir belediye başkanı olarak da gururunu yaşıyoruz ” şeklinde konuştu.