Mercedes-Benz Türk, ´EML’miz Geleceğin Yıldızları´ projesi kapsamında Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanına laboratuvar kurdu.
Mesleki okullar ile özel sektör işbirliğini sağlamak amacıyla "Meslek Liselerimiz Geleceğin Yıldızları" projesi kapsamında Mercedes-Benz Türk A.Ş.´nin 200 bin Euro´luk maddi destekleriyle Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde kurulan Mercedes-Benz Laboratuvarı törenle açıldı.
Açılışa Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Şahin, Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Mercedes Benz Türk Koordinasyon ve Planlama Eğitim Şefi Raşit Uzunoğlu, Mercedes Benz Eğitim Uzmanı Köksal Kuruçay, Hasmer Otomativ Satış Sonrası Müdürü Serhat Bağcı, Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Uygur, idareci, öğretmen ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Mercedes-Benz Türk, ´EML’miz Geleceğin Yıldızları´ projesi kapsamında, Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı Otomotiv Elektromekanikerlik dalının geliştirilmesi amacıyla kurulan laboratuvarda kullanılmak üzere, Atego kamyon, Motor, Ölçü aletleri ve cihazları, öğrenci dizüstü bilgisayarları, projeksiyon, öğrenci masa üstü bilgisayarları, mekanik eğitimde kullanılacak gerekli tüm takımlar, takım ve malzeme dolapları, öğrenci kıyafet dolapları, kitaplıklar ve öğrencinin kişisel dolapları, sıra ve masalar, laboratuvar çalışma masaları, klima gibi donanımlarla donatıldı.
Mercedes-Benz Türk, ´EML’miz Geleceğin Yıldızları´ projesi kapsamında, Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı Otomotiv Elektromekanikerlik dalının geliştirilmesi amacıyla kurulan laboratuvarda kullanılmak üzere, Atego kamyon, Motor, Ölçü aletleri ve cihazları, öğrenci dizüstü bilgisayarları, projeksiyon, öğrenci masa üstü bilgisayarları, mekanik eğitimde kullanılacak gerekli tüm takımlar, takım ve malzeme dolapları, öğrenci kıyafet dolapları, kitaplıklar ve öğrencinin kişisel dolapları, sıra ve masalar, laboratuvar çalışma masaları, klima gibi donanımlarla donatıldı. Fiziki mekan yenilenmesi ve düzenlenmesi çalışmalarında yapılan masrafları Hasmer Otomotiv karşılayarak bu projeye katkıda bulundu.
Mercedes-Benz laboratuvarında her yıl 20 öğrenci eğitim alarak uluslararası geçerliliği olan Mercedes teknisyen sertifikası almaya hak kazanacak. Bu öğrenciler üretim aşamasında otomotiv fabrikalarında, satış sonrası hizmetler aşamasında yetkili servislerde öncelikle tercih edilecekler.