Düzce Üniversitesinin 10. Yıl Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Mobilya Endüstrisinde Geleceğe Bakış” başlıklı konferans Meslek Yüksekokulu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Düzce Meslek Yüksekokulu Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri Bölümü tarafından düzenlenen programa, Sancaklı Mobilya Ağaç San. Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancaklı konuşmacı olarak katıldı.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Meslek Yüksekokulu Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayhan Aytin, mobilya sektörünün önemli temsilcilerinden Mesut Sancaklı’yı ağırlamaktan ve bilgilerini paylaşacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Programın davetli konuşmacısı Mesut Sancaklı, kerestecilik işiyle uğraşan firmalarının zamanla mobilya sektörüne adım attığını belirterek sözlerine başladı. Dünya’da, Avrupa’da ve Ülkemizde mobilya sektörünün pazar durumu ve ihracat rakamlarıyla ilgili bilgiler veren Mesut Sancaklı, mobilya ürünlerinin kalitesi, tasarımı, maliyetlendirilmesi, sektördeki staj imkanları ve AR-GE çalışmaları hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.
Çin, Almanya ve İtalya gibi ülkelerin mobilya ihracatında söz sahibi olduğunu dile getiren Sancaklı, Ülkemizde kalite ve markalaşmaya önem verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Uluslararası fuarlar düzenlemenin önemine değinen davetli konuşmacı, öğrencilerimizin kendilerini geliştirmeleri ve vizyonlarını geniş tutmaları için bu fuarlara katılmaları tavsiyesinde bulundu.
Mobilya sektörünün çok parlak bir geleceği olduğunu söyleyen Mesut Sancaklı, sektörün kaliteli ve eğitimli insanlara ihtiyacı olduğunu belirterek sözlerini sonlandırdı.
Programın sonunda davetli konuşmacı Mesut Sancaklı’ya teşekkür belgesi takdim edildi.