Ramazan ayının yaklaşmasıyla beraber, Akçakoca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından “Ramazanı Karşılıyoruz” programı organize edildi. Programın konuğu Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu oldu.
Akçakoca’da gerçekleştirilen programa İlçe Kaymakamı Mehmet Özer ve eşi Övünç Özer, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’nin eşi Nilay Koyuncu Yemenici, Belediye Başkan Yardımcıları Suat Madenci ile Ali Direk, Askerlik Şube Başkanı Savaş Karataşlı ve İlçe Müftüsü Mehmet Taşçı iştirak etti. Düzce Milletvekili Sayın Dr.Faruk Özlü’nün 65.hükümette Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olmasıyla Ankara’ya mazbata törenine katılan Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici programın sonuna iştirak edebildi.
Etkinlik alanını dolduran vatandaşlar, Hatipoğlu’nun söyleşisini ilgiyle takip etti. Hatipoğlu, kendine has üslubu ile Akçakocalılara Ramazan ayı ve oruç ibadeti hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Program ilerleyen saatlerinde Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’na yöneltilen sorularla devam etti ve kendisine yöneltilen soruların ardından yaptığı duayla programın sonuna gelindi, program sonunda İlçe Kaymakamı Mehmet Özer tarafından yöresel ürünlerden oluşan hediye sepeti ve Başkan Yardımcısı Ali Direk tarafından kendisine plaket takdim edildi.
Programın sonuna yetişen Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, öncelikle Düzce Milletvekili Dr. Faruk Özlü’nün 65. Hükümette Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olmasının Düzce ve ilçelerine hayırlı uğurlu olmasını diledi ve ardından Prof.Dr. Nihat Hatipoğlu’na teşekkür etti.
"Değerli hocamız, Akçakocalıların gönlünde taht kuran bir isim" diyen başkan Yemenici ilerleyen günlerde yine kendisini Akçakoca’da görmekten mutluluk duyacaklarını ifade etti. Program sonrasında İlçe Kaymakamı Mehmet Özer ve Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ile beraberindeki misafirler Prof.Dr.Nihat Hatipoğlu ile birlikte yemek yediler.