Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. Yıldönümünde Akçakoca Öğretmenevi’nde düzenlenen bir etkinlikle anıldı.
Öğretmenevi ve ASO konferans salonunda başlayan Atatürk’ü anma programına, İlçe Kaymakamı Mehmet Özer, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, emekli Vali Nevzat Turhan, ilçe protokolü, eğitimciler ve öğrenci velileri katıldı. 10 Kasım Atatürk’ü anma programı şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve ardından müzik öğretmeni Ali Merter Levent yönetiminde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra kürsüye çıkan Akçakoca Anadolu Lisesi edebiyat öğretmeni İsmail Yavaş, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Sonrasında ise aynı okulun öğrencilerinden Davut Kadir Akış, "Atatürk seslense" isimli bir şiir okurken, Mustafa Demir Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okudu. Bir başka öğrenci Erva Tandoğan tarafından ‘’Mustafa Kemal’i düşünüyorum’’ isimli şiirin okunması sonrasında, aynı okulun öğrencileri tarafından ‘’Gençliğin Ata’ya Cevabı’’ okundu.
Programda Atatürk’ün sevdiği türkü ve şarkılar da unutulmadı. Öğrencilerden Hazal Gönül tarafından, Atatürk’ün en sevdiği şarkılardan biri olan ‘’Bülbülüm altın kafeste’’ isimli şarkı seslendirildi. Daha sonra anma etkinlikleri kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokullar arası resim, ortaokullar arası şiir ve liseler arası kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Derece yapan öğrencilere ödüllerini İlçe Kaymakamı Mehmet Özer, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve emekli Vali Nevzat Turhan verdi.
Atatürk’ü anma programının son etkinliği ise Atatürk’ün son günlerini ve ölümünden sonra naaşının taşınma görüntülerini içeren bir slayt gösterimi oldu. 10 Kasım Atatürk’ü anma programının sona ermesinin ardından ise protokol mensupları, programı hazırlayan eğitimciler ve öğrencilerle birlikte toplu hatıra fotoğrafları çektirdi.