Akçakoca protokolü ve STK temsilcileri Paintball (boyalı top) turnuvası düzenledi. 3 takımın birbirleriyle eşleşmesi üzerinden yapılan savaşta galip gelen takım siyah üniformalılar olurken, toplamda 2 saat süren üçlü turnuvanın sonunda tüm oyuncular, aynı tesiste hep birlikte sahur yemeği yedi.
Akçakoca’da yeni açılan ve kısa sürede herkesin ilgi gösterdiği paintball tesislerinde yapılan turnuvaya 3 takım katıldı. Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer ve İlçe Emniyet Müdürü Levent Kürşat Aykaç paintball turnuvasını izleyen isimlerdi. Başkan Cüneyt Yemenici’nin tim komutanı olduğu kırmızı üniformalılar takımında Mehmet Nazım Pazvant, İlhan Özdemir, Okan Kural ve Ali Çalışkan savaşırken, rakipleri olan siyah üniformalılar takımına Rıza Çakar komuta ederken, siyah üniforma takımında yer alan savaşçılar ise Ceyhun Yemenici, İsmail Kural, Sefer Tuzcuoğlu ve Fatih Güner oldu. Kırmızı ve siyah takımların kıyasıya süren paintball savaşında, Akçakoca Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Ömer Özcan hakemlik yaparken, oyunlarda galip gelen takım siyah üniformalılar oldu. İkinci maç galip gelen takım ile üçüncü ekip arasında yapıldı. Üçüncü takıma Jandarma Bölük Komutanı Özgür Üngüt komuta ederken, Üngüt’ün takımında ise Ziya Denizgez, Hasan Ali Yanmaz, Gökhan Solak ve Oğuzhan Yemenici yer aldı.
Ortaya dikili bayrağı alma hedefiyle, stratejik planların ve savaş taktiklerinin hayata geçirildiği paintball savaşının ikinci maçında İlçe Jandarma Bölük Komutanı Özgür Üngüt tek başına çok başarılı saldırı hamleleri yapmasına rağmen, Üngüt’ün çabaları oyunda galip gelmelerine yetmedi. Üçlü turnuvanın sonunda her iki rakip takımı da yenen Rıza Çakar ve arkadaşları paintball turnuvasının galibi oldu. Başkan Cüneyt Yemenici, paintball tesislerinin turizme iyi hizmetler yapacağına inandığını, buraya gelecek turistlere farklı bir eğlence alanı oluştuğunu söyledi.
Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer de "İlçemizdeki turizm faaliyetlerini çeşitlendirmek için böyle bir tesis açmışlar. Biz bugün rakip takımların kıyasıya mücadelesini izledik. Buradan gördüğümüz kadarıyla zor da bir oyunmuş. Önümüzdeki günlerde basın mensuplarıyla birlikte bu oyunlara katılabiliriz’’ dedi. Etkinlik yenilen sahur yemeğinin ardından son buldu.