Düzce Üniversitesinin Guinness Rekorlar kitabındaki sporcusu Ömer Işık Rodos Cup’ta şampiyon oldu.
Rodos Cup Uluslararası Yelken Yarışlarında, Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Ömer Işık birinci oldu.
Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşat Karacabey’in makamında kabul ettiği öğrencisi ile gurur duyduklarını ifade etti. Türk Sporunun geleceği olan sporcuları bünyelerinde bulunduruyor olmaktan dolayı mutlu olduklarını Ömer Işık’ın 2020 Olimpiyat Oyunları Kadrosunda da olduğunu ve ondan Olimpiyat derecesi beklediklerini ifade etti.
Karacabey; yarışın Kos Adasından başlayarak, sırasıyla Nisiros, Tilos, Simi ve Rodos adasında son bulan bir rota çerçevesinde gerçekleştiğini özellik olarak sert bir yarış olmadığı için her seviyedeki yelken severin rahatlıkla katılabileceği bir yarış olduğu için yelkencilerin akın ettiği bir yarış özelliği taşıdığını ifade etti. Sporcu öğrencilerinin bu başarısından dolayı mutlu olduklarını ifade ederek tebrik etti.
Guinness Rekorlar Kitabındaki Düzce Üniversiteli sporcu
Prof. Dr. Kürşat Karacabey, Ömer Işık’ın, 30. Garda Optimist Buluşması, 27 ülkeden 1073 kişilik katılımla gerçekleşen uluslarası yarışta Guinness Rekorlar Kitabı’na girdiğini söyledi. Tek sınıfta “Dünyanın En Büyük Yelken Yarışı” olduğu ilan edilen mücadelede Körfez Yarımca Yelken Kulübü adına yarışan Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencisi Ömer Işık 10 yarışlık seride elde ettiği 4 galibiyetle 30 yıllık Garda Optimist Buluşmasında 1. Lik başarısı ile Guinness Rekorlar Kitabında yer aldığını ifade etti.