Düzce Hürriyet Ortaokulu öğrencileri, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi kapsamında Düzce Üniversitesi Tasarım-Prototipleme ve Test Merkezi’ni (DUTAP) ziyaret etti.
Öğrenciler, DUTAP’ta yer alan üç boyutlu yazıcılarımızı kullanarak Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi ve kursundaki “Maker Çalışmaları” çerçevesinde yaptıkları üç boyutlu tasarımların çıktılarını yerinde alarak görme imkanı elde etti.
Düzce Hürriyet Ortaokulu Müdür Yardımcısı Abdullah Çetin ve Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi öğretmeni Abdullah Birol rehberliğinde Üniversitenin Tasarım-Prototipleme ve Test Merkezi’ni görme olanağını elde eden öğrenciler, DUTAP’ta yer alan diğer birimleri de ziyaret ederek Merkezdeki teknolojik cihazlarla ilgili bilgi sahibi oldular.
Öğretim Üyesi Tasarım-Prototipleme ve Test Merkezi Proje Koordinatörü Prof. Dr. Serkan Subaşı, Düzce Hürriyet Ortaokulu öğrencilerinin DUTAP’a gerçekleştirdikleri ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu tür ziyaretlerin ortaöğretimde eğitim gören öğrencilerin hedeflerini belirlemeleri açısından faydalı olacağını sözlerine ekledi.
Prof. Dr. Subaşı, “Özellikle Düzce’mizde kurulacağını öğrendiğimiz oyuncak OSB de üretilecek olan oyuncakları tasarlayacak genç tasarımcıların belki de bu öğrencilerimizin arasından çıkacak. Merkezimiz sanayicimizin ihtiyaç duyduğu ürünlerin tasarımı, prototiplerinin üretilmesi ve test edilmesi amacıyla kurulmuştur. Bu kapsamda genç tasarımcıların yetişmesi için de üzerimize düşen sosyal sorumluluğu yerine getirmek istiyoruz” dedi.
Prof. Dr. Serkan Subaşı, Üniversitenin Tasarım-Prototipleme ve Test Merkezi ile ilgili bilgi edinmek isteyenlerin http://www.dutap.duzce.edu.tr/ web adresini ziyaret edebileceğini belirterek sözlerine son verdi.