Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Turizm Sektörü Bizden Ne Bekliyor" başlıklı konferans gerçekleştirildi.
Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Batman’ın konuşmacı olarak iştirak ettiği programa, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Selami Yıldız, Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile Akçakoca Meslek Yüksekokulu Yönetimi, öğretim üyeleri, öğrenciler katıldı.
AŞK İLE YAPILAN İŞTE BAŞARI GELİR
Sektör ve akademinin iç içe ve beraber hareket etmesinin önemine değinen Prof. Dr. Orhan Batman, bunların birbirinden ayrılmaz parça bütün ilişkisi içinde olduğunu belirterek akademisyenlerin asli görevlerini, akademiye ve sektöre insan kaynağı yetiştirmek şeklinde açıkladı.
Sevginin, samimiyetin ve yapılan işe ruhunu katmanın önemli olduğunu dile getiren davetli konuşmacı, aşk ile yapılan işte başarıya mutlaka ulaşılacağını ve bu bakış açısının da öğrencilere aşılanması gerektiğine vurgu yaptı.
Başarının sonuç değil, süreç olduğunun altını çizen Prof. Dr. Batman asıl hedefin, belli otoriteleri ve kitleleri mutlu etmek ya da mutlak başarı elde etmek olmadığını ifade ederek başarı ivmesinin sürekliliği üzerinde durdu. Batman, severek, isteyerek başlanılan her işin öncelikle kişinin kendisine olan saygısını geliştireceğini ve bu sayede de çevremizdeki kişileri bu saygı huzmesine dahil edebileceğimizi sözlerine ekledi.
İLETİŞİM ÖNEMLİ
Prof. Dr. Orhan Batman turizm sektörüyle ilgili yapılan araştırmalara göre müşterilerin; otel, restoran ve tur operatörü seçimlerinde, bu tesislerin özelliklerinin ve sundukları imkanların yanında, iletişim içinde olunan kişilerin duruşlarını, karşılama ve ilgilenme özelliklerini daha fazla önemsediklerini dile getirdi. Turizm sektörüyle ilgili gözlemlerini aktaran davetli konuşmacı tebessümün, güler yüzlü ve sempatik olmanın, hizmet açısından yoğun bir sektör olan turizm açısından çok önemli olduğunu belirtti.
Turizm sektöründe çalışmak isteyenlerin, akademik olarak belli yeterlilikleri üniversite yıllarında elde edeceğini ifade eden Prof. Dr. Batman, turizm sektöründe kariyer düşünen herkesin sektörün tüm basamaklarında görev almasının önemli olduğunu söyledi. Alaylı ve akademik özellikleri birleştiren öğrencilerin bu sektörde daha başarılı olduklarına dikkat çeken Batman, turizm sektörünün de akademik camiadan tam olarak bu özelliklere haiz insan yetiştirmesi yönünde taleplerinin olduğunu vurguladı.
İç güzelliğinin dış görünüş kadar önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Orhan Batman, iyi niyetli ve samimi kişilerin bu sektörde çok güzel ve başarılı hizmetlerde bulunduğunu belirtti. Kararlı olmanın ve zorluklarla baş etmenin bu sektörün en önemli karakteristik özelliği olduğunu belirten Batman, turizm sektörünün de bu özelliklerini geliştirmiş ve akademik alanda kendini yetiştirmiş kişilere ihtiyaç duyduğunu sözlerine ekledi.
Prof. Dr. Orhan Batman’ın ardından söz alan Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Doç. Dr. Zafer Akbaş, turizm sektörünün Prof. Dr. Orhan Batman gibi akademisyenlere ve O’nun ifade ettiği bilgiler ışığındaki kişilere ihtiyaç duyduğunu söyledi. Prof. Dr. Batman’ın insani ve akademik özelliklerinin eğitim camiası için bir kazanım olduğunu belirterek verdiği önemli bilgilerden dolayı davetli konuşmacıya teşekkür etti.
Samimi bir havada gerçekleşen konferans, Prof. Dr. Orhan Batman’a teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi.