Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. (TÜYAP) tarafından düzenlenen ve spor sektörünün ilk ve tek fuarı olan “Spor ve Aktif Yaşam Fuarı”na katıldı.
Spor sektörünün önemli markalarının, sporseverlerin ve sağlıklı yaşama önem verenlerin buluştuğu Türkiye’nin en büyük “Spor ve Aktif Yaşam Fuarı”, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı. Bu önemli organizasyonda Düzce Üniversitesini Spor Bilimleri Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Nuri Topsakal, Yrd. Doç. Dr. Atakan Çağlayan, Öğr. Gör. Yavuz Öntürk ve öğrenciler temsil etti. Öğretim üyeleri ve öğrenciler kurdukları stant ile Düzce Üniversitesi ve Fakültenin tanıtımını yaptı.
Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Kürşat Karacabey, TÜYAP’ta düzenlenen bu fuarın Türkiye’nin ilk “Spor ve Aktif Yaşam Fuarı” olduğunu belirterek sektörün en büyük firmalarının ve spor insanlarının bu organizasyonda yer aldığını söyledi. Fuarda Üniversitenin tanıtımının yapılmasının yanı sıra Spor Bilimleri Fakültemizin başarılarının da anlatıldığını ifade eden Prof. Dr. Kürşat Karacabey, Fakültenin standının sportif organizasyonlar ile fuarın en renkli ve etkili stantlarından biri olduğunu sözlerine ekledi. Fuara aktif katılan tek üniversitenin Düzce Üniversitesi olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Karacabey, bu nedenle Spor Bilimleri Fakültemizin dikkatleri üzerine çektiğini vurguladı.
200’ün üzerinde firma ve birçok spor kulübünün katıldığı ve özel spor etkinliklerinin gerçekleştirildiği “Spor ve Aktif Yaşam Fuarı”, TÜYAP tarafından Avrasya Bisiklet Fuarı ve Boat İstanbul Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenleniyor.
Spor ve Aktif Yaşam Fuarı, 17 Nisan 2016 tarihine kadar devam edecek.