Bölgede ilk defa gerçekleşen ve Yığılca Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan Baja Rallisi Yığılca Enduro Özel Etabı izleyenlerin yoğun ilgisi ile yapıldı.
Startı Yığılca Kaymakamı Furkan Sancaktutar ve Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit birlikte verdiler. Yarışlar büyük çekişmelere sahne oldu. Etabın zorluğu ve hava şartlarının yağmurlu olması nedeniyle yarışmacılar zor anlar yaşadı. Yarış komitesi de parkurun zor olmasının yanında, Yığılca’nın doğa güzelliği birleşince seyirci açısından izlenmesine doyum olmayan bir etkinlik olduğunu belirttiler.
Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit “Bu tür sportif aktivitelerin olması hem ilçemiz Yığılca’nın tanıtımı hem de ilimizin tanıtımı açısından çok önemli. Yarışların ilçemizde kusursuz olarak gerçekleşmesi adına Yığılca Belediyesi olarak tüm imkânları seferber ettik. Bu nedenle bugün burada gerçekleşen yarışların hem sporcular açısından hem de izleyiciler açısından sorunsuz bir şekilde
neticelendiğini düşünüyorum. Bunun gibi etkinliklerin ilçemizde gerçekleşmesi açısından hiçbir engel olmadan üstesinden gelebileceğimizi bugün görmüş olduk. İlçemizin tanıtımında büyük katkısının olduğunu düşündüğüm bu spor etkinliğini düzenleyen yarış komitesine, yarışmacılara ve yarışları izlemeye gelen tüm halkımıza teşekkür eder, sporcu kardeşlerime başarılar dilerim” dedi.