Türkiye’de yaşanan darbe girişiminin ardından birlik olarak tüm siyasi partilerin tepki göstermeleri sebebiyle AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, CHP ve MHP il başkanlıklarına teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.
AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, CHP Edirne İl Başkanlığı’nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, “15 Temmuz gecesinden beri bunun sağcısı, solcusu herkes sokaklarda. Darbeyi kimse iyi gösteremeye çalışmadı. Bu süreç içerisinde bizde siyasi parti olarak tepkimizi gösterdik. Fakat biz burada sadece siyasi parti olarak tepkimizi göstermeye çalıştık ama bizim arkamızda millet ve diğer siyasi partili arkadaşlarımız vardı. Daha ilk geceden beri bize bu konuda destek olan CHP İl Başkanı, MHP İl Başkanı diğer siyasi parti il başkanlarına da teşekkür ederim. Bu bir milli mücadeledir. Devletimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk, Kurtuluş savaşını milletle kazandı. Milletin desteği ile kazandı. Milletin gücü karşısında hiç kimse duramaz. Bu 15 Temmuz içerisinde de gerçekten bütün vatandaşlarımızı da tebrik ediyorum. Dik durdular, darbelere boyun eğmeyeceklerini gösterdiler. Her gece sokaklarda darbeye karşı gerekli tepkilerini ortaya koyuyorlar. Biz birlikte Türkiye’yiz birlikte güçlüyüz. Bu süreçte basına da halkın iradesine karşı gelenlere nasıl durması gerektiğini bütün kamuoyuna gösterdi. Bu nazik ziyaretimizden dolayı bizi kabul ettiği için hem CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’ya hem de MHP İl Başkanı Hakan Özkan başkanlarımıza teşekkür ederim” dedi.
“Darbelerde Meclisin bombalandığını, devlet kurumlarının bombalandığını duymadım”
CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ise, ziyaretten dolayı mutlu olduklarını kaydederek, “Gönül isterdi ki bu olaylar yaşanmasın, daha güzel vasilerle bir raya gelelim, maalesef çok üzücü olaylar oldu. Belki de darbe kelimesini dün belediye meclisinde konuşma yaparken yaşım itibariyle büyüklerimizin anlattığı kadarıyla bildim, böyle kötü olanını anlattıklarını hiç duymadım. Meclisin bombalandığını, devlet kurumlarının bombalandığını duymadım. Bu anlam da devletin bütün kurumlarına güveniyoruz. Bu darbe girişiminin arkasından devletimiz gerekli temizlikleri yapacağına inanıyoruz beklentilerimizde çok inşallah bu tarz girişimler bu ülkede son bulur. Bu anlamda bu desteği ben çok anlamalı buluyorum. O gece TRT’de açıklama olmadan ben sayın başkanı aradım. Ben olayın resmiyetini bile bilmeden dahi, böyle bir askeri girişimin olduğunu TRT’deki açıklamayı kadar kimse doğru dürüst bilmiyordu. Bu ziyareti de çok anlamlı buluyoruz başkanıma ve ekibine teşekkür ediyorum. Dün belediye meclisinde güzel bir ortam sağlandı başbakanıma da teşekkür ediyorum” diye konuştu.
CHP ziyaretinin ardından MHP’ye geçen AK parti İl Başkanı Akmeşe, MHP Edirne İl Başkanı Hakan Özkan’ı makamında ziyaret ederek, yaşanan süreçte desteklerinden dolayı teşekkür dileklerinde bulundu.
“Mili birlik ve beraberliğimizi, demokrasimizi kimse zedeleyemeyecektir”
MHP Edirne İl Başkanı Özkan ise, “İl Başkanımıza ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Siyasi düşüncesi ne olursa olsun, demokrasinin içinde kalarak bu mücadeleyi devam ettirmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Daha ilk geceden Milliyetçi Hareket Partisinin Genel Başkanı Devlet Bahçeli Sayın Başbakanı arayarak, saat daha 23:00 bile olmadan arayarak desteğini ilk açıklayan liderdir. ‘Arkanızdayız, Türk demokrasisine vurulmak istenen bu darbeyi hep beraber atlatacağız’ diye ifadeleri olmuştur. Türk demokrasisine daha öncede böyle darbeler vuruldu. MHP bunun mağdurlarından bir tanesidir. Biz bunları yaşadık. Onun için askeri darbelerin veya müdahalelerin Türkiye’de bitmiş olduğunu düşünüyoruz. Bundan sonrada Türk milletinin bunlara geçit vermeyeceğini düşünüyoruz. Hep beraber bunları aşacağız. Mili birlik ve beraberliğimizi, demokrasimizi kimse zedeleyemeyecektir. Bunu da buradan ilan ediyorum. Türkiye, hukukumuz ve demokrasimiz söz konusu olduğunda her zaman birlikte hareket edeceğimizi buradan bir kere daha ifade etmek istiyorum. Önemli olan hukuk kuralları içerisinde, demokrasi içerisinde Türkiye’yi birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye’yi büyütmektir. Siyasi mücadele ayrıdır, ama Türkiye’nin birlik ve beraberliği her şeyin üstündedir” şeklinde konuştu.