Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Zabıta Haftası’nı kutlayarak, "Zabıtalar, belediyelerin halka yansıyan yüzü, belediyelerin halkla doğrudan temasıdır" dedi.
Edirne Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Zogo, Uzunköprü Zabıta Müdürü Kazım Kır ve Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaret etti. 1-7 Ağustos tarihleri arasında kutlanan Zabıta Haftası nedeniyle gerçekleşen ziyarette konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, zabıtaların belediyelerin halkla doğrudan teması, bir anlamda belediyenin yüzü olduğuna dikkat çekti.
Zabıtaların dışarıda sergiledikleri her türlü davranışın belediyenin imajını yansıtması açısından çok önemli olduğuna değinen Gürkan, "Zabıtanın canı sıkkınsa, suratı asık, yüzü düşükse o gün vatandaştaki belediyenin görüntüsü o. Ama keyifli ise güler yüzlü ise o günde belediyenin vatandaşta ki görüntüsü o. Tabii ki kamu hizmeti oldukça zor bir hizmettir. Kendi psikolojinizi, olumsuzluklarınızı işinize yansıtmayacaksınız. İnsani özelliklerinizi ve zaaflarınızı geri plana atacak ve güler yüzle işinizi yapacaksınız" diye konuştu.
32 yıldır kamu hizmetinde farklı görevlerde yer aldığına değinen Gürkan, "İşinizin zor olduğunu biliyorum, zaman zaman yaptığınız işten dolayı hedef haline geldiğinizi de biliyorum. Hiçbir problemi, hiçbir çatışmayı kişileştirmeyin. Bir seyyar satıcının tepkisi aslında size değil, şahsınıza değil oradaki zabıta figürünedir. Ama sizlerin seyyar satıcıyı kişileştirme hakkınız yok. Görevinizi yaparken neye maruz kalırsanız kalın; bunu husumet mevkii haline getirmeyin. Herkes kendine göre egemenlik alanı kurar. Bu egemenlik alanını hem korumaya hem de genişletmeye çalışır. Sizler de bu egemenlik alanlarına kamu yararı ve mevcut düzeni sağlamak için müdahale etmekle görevlisiniz. Gülümseyin. Gülmek zayıflık belirtisi değil sağlam bir karakterin yansımasıdır. Vatandaşa ne kadar tebessümle yaklaşırsanız, vatandaşın size yaklaşımı da böyle olacaktır. Belediyenin halka yansıyan gücüsünüz. Sizleri tekrardan kutluyorum" dedi.
Tüm Yerel-Sen kahvaltısına katıldılar
Edirne Belediye Başkan Yardımcıları, Edirne Tüm Yerel-Sen Şubesi’nin Zabıta Haftası dolayısıyla düzenlediği kahvaltıya katıldı. Kahvaltıya, Edirne Belediye Başkan Yardımcıları Çiğdem Gegeoğlu, Dr.Ertuğrul Tanrıkulu, Hüsnü Güler, Edirne Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Zogo, Uzunköprü Belediyesi Zabıta Müdürü Kazım Kır, Edirne Belediyesi DİSK İşyeri Temsilcisi Özcan Aydın, Edirne, Uzunköprü, Havsa Belediyelerinde görevli Zabıta personeli ile Edirne Tüm Yerel-Sen Şubesi Başkanı Savaş Çerkez ve şube yöneticileri katıldı.
Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, zabıta çalışanlarının belediyenin görünen yüzü olduğunu ifade ederek, "Öncelikle haftanız kutlu olsun. Gerçekten çok önemli ve özel bir görev yapıyorsunuz. Toplum içinde belediyenin en görünen yüzleri sizlersiniz. İş yükünüz ağır ve çok önemli. O yüzden kolay gelsin, yolunuz açık olsun" ifadelerini kaydetti.