Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “İnsanların umutsuzluğa kaosa prim vermemek adına ben Pazartesi günü Kırkpınar’ın açılışını yapacağımızı düşünüyorum. İnşallah başka bir aksilik yaşanmaz” dedi.
CHP İl Teşkilatı binasında yapılan basın toplantısına katılarak, yaşanan darbe girişimleriyle ilgili görüşlerini bildirirken gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin Edirne’nin önünde Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin olduğunu belirterek, organizasyon yaşanan olaylardan etkilenir mi? sorusuna Başkan Gürkan, “İnsanların umutsuzluğa kaosa prim vermemek adına ben Pazartesi günü Kırkpınar’ın açılışını yapacağımızı düşünüyorum. İnşallah başka bir aksilik yaşanmaz” diye konuştu.
Başkan Gürkan, “Edirne’mizin en büyük düğünlerinden en büyük bayramlardan biri var. Gönül istiyor ki muhteşem bir kalabalık olsun, güzel bir Kırkpınar olsun ama ülkenin içinde bulunduğu şartlar ortadadır. Aslında doğruyu söylemek gerekirse şu anda ne yapacağız, nasıl bir süreç yürüteceğiz, nasıl bir Kırkpınar etkinlikleri yapacağız, açıkçası nasıl bir karar verebilmiş değiliz. Gelişmelere göre yine sizlerin aracılığıyla halkımızı bilgilendireceğiz. Ama benim kişisel kanaatim, bugün ülkede toparlanmalar başladı. Operasyonlar sürüyor, gözaltılar sürüyor, Karaağaç’ta bunlardan bir örnek. Herhangi bir sıkıntı olmadan Pazartesi günü, hem terörün, hem darbenin arzulamış olduğu günlük yaşamın, sekteye uğratılması, insanların umutsuzluğa kaosa prim vermemek adına ben Pazartesi günü Kırkpınar’ın açılışını yapacağımızı düşünüyorum. İnşallah başka bir aksilik olmazsa diyorum. Bununla ilgili hem sosyal medyayı, hem duyuru ve diğer iletişim mecralarını kullanarak halkımızı bilgilendireceğiz” şeklinde konuştu.