Edirne Belediye Meclisi’nin Ağustos Ayı Olağan Toplantısı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında toplandı. Edirne Belediye Meclisi 16 gündem içi, 1 günden dışı maddeyi görüşerek karara bağladı.
Edirne Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı, bir önceki meclise ait tutanakların okunmasıyla başladı. Belediye Başkanı Recep Gürkan, meclis toplantısı sırasında 15 Temmuz akşamı yaşananları bir kez daha kınayarak, “15 Temmuz akşamı ülkemizde yaşatılan, yaşatılmaya çalışılan kanlı darbe girişimini Edirne Belediye Meclisi ve Edirne Belediye Başkanlığı olarak şiddetle kınıyoruz. Kanlı darbe girişimi esnasında hayatını kaybeden 237 şehidimize Allah’tan rahmet, yaralılara şifa, Büyük Türk milletimize de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.
Edirne Belediye Meclisi’nde grubu bulanan AK Parti, MHP, CHP’nin meclise sunduğu “Ülkemizin içinde bulunduğu durumda; Cumhuriyetimize, demokratik ortama ve kurumların işleyişine karşı kabul edilemez bir müdahale girişimiyle karşı karşıya kaldık. Bu şekildeki girişimlerin uygulanamaz ve kabul edilemez olduğunu gösteren milletimiz, aynı şekilde kararlılıkla duruş ve tavrını bütün dünyaya göstermiştir. Bu aşama gözü dönmüş caniler tarafından ülkemizi korumak ve milletimizin devamlılığı sağlamaktan başka hiçbir niyeti olmayan vatandaşlarımız şehit edilmiştir. Bu haini ve hiçbir insani değerle açıklanamayacak olan tavra karşı milletimizin duruşunu ve kararlılığını gelecek nesillere hatırlatmak ve şehitlerimize her türlü minnet ve vefaya layık olduğunu göstermek üzere Serhat Şehri Edirne’mizde uygun görülen bir alana 15 Temmuz Demokrasi Alanı ismini verilmesini talip ediyoruz” yazılı önerge Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından okundu.
Meclise sunulan önerge oy birliği ile kabul edilerek, Ad Verme Komisyonu’na havale edildi.
Öte yandan görevi başında vefat eden Kocasinan Mahalle Muhtarı Tahsin Başkan’ın ismini muhtarlık yaptığı Kocasinan Mahallesi’nde yer alan 37. Sokağa verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Edirne Belediye Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda toplu taşımada 24 saatte geçildi. Daha önce saat 24.00’a kadar hizmet veren Edirne Toplu Taşıma Sistemi alınan karar doğrultusunda 8 Ağustos 2016 tarihinden itibaren saat: 24.00’dan itibaren de hizmet vermeye devam edecek. Gürkan, ilk etapta deneme amaçlı başlayacak olan uygulamadan tüm Edirne Halkı’nın memnun kalacağına inandığını söyledi.