Kütüphane Haftası bu yıl 28 Mart-3 Nisan tarihleri arasında yapılacak etkinlikler kapsamında, Edirne İl Halk Kütüphanesi ve Kütüphaneciler Derneği Edirne Şubesi tarafından Saraçlar caddesinde 5. kitap okuma etkinliği düzenlendi.
Etkinliğe Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Kütüphaneciler Derneği Edirne Şubesi Başkanı Salih Dönmez, Kütüphaneciler Edirne Şubesi yetkilileri ve bir çok öğrenci katıldı.
Kütüphaneciler Derneği Edirne Şube Başkanı Salih Dönmez, yaptığı konuşmasında, “Edirne okuyor etkinliği 5.yılına girdi, 5 yıldan beri bu etkinlik devam ediyor. Amacımız vatandaşlarımızı okuma alışkınlığına teşvik etmek. Okuyan bilir, okuyan görür, okuyan duyar. Okumayan bilmez mi? bilebilir ama eksik bilebilir. Bizim hedefimiz topluma kendi çabamızla bir okuma alışkanlığı kazandırmak” dedi.
Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu da, kitaplara daha çok ilgi gösterilmesi için Edirne Belediyesinin elinden geleni yaptığını belirterek, “İl halk kütüphanesi ve kütüphaneciler derneğimizin yapmış olduğu bu etkinliğe seve seve katkıda bulunuyoruz. Edirne Belediyesi olarak halkımızın okumasının, entelektüel seviyesinin artması konusunda her türlü yardımcı oluyoruz. Özellikle başta sevgili hocama ve bütün kütüphanecilere çok teşekkür ediyoruz. Bir kütüphane açarsanız, 10 tane cezaevi kapatırsınız. Türkiye bu konuda kötü bir istatistik veriyor. Kitap, ne yazık ki alışveriş listemizin 260. sıralarında geliyormuş yapılan istatistikler sonucunda. Bir toplum okumazsa, sanatçısına, bilim insanına değer vermezse hangi lig de olacağını biliyoruz. Biz 1. Lig için uğraşıyoruz, süper lig için uğraşıyoruz. Edirne kültür ve okuma konusunda çok üst sıralarda bundan çok mutluyuz, bu da kütüphanecilerimizin başarısıdır. Ben de ara ara kütüphaneye gidiyorum, bulamadığımız kitapları kütüphanede buluyoruz. Tüm Edirne halkını kütüphaneye bekliyoruz” diye konuştu.