CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, Edirne merkez ve köylerde yaptığı kahve ziyaretlerinde vatandaşlarla bir araya geldi. 15 Temmuz Darbe Girişimi ve sonrasındaki gelişmeler hakkında vatandaşlara bilgi veren Gaytancıoğlu, CHP olarak camiye, kışlaya, adliyeye, siyasetin sokulmamasını savunduklarını belirtti.
Gaytancıoğlu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun milyonların önünde söz verdiği 12 maddelik Yenikapı Manifestosu’na da dikkat çekerek, devletin inşasında liyakatın esas alınmasının ve işin ehline verilmesinin çok önemli olduğunu söyledi.
"Devlette liyakat sistemini ülkeye getiren parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir" diyen Gaytancıoğlu, CHP olarak darbelere ve dikta anlayışlarına karşı çıkmayı sürdüreceklerini belirtti
Edirne merkezdeki ziyaretlerinin ardından Havsa Çukurköy ve İpsala Sultanköy’ü ziyaret eden Gaytancıoğlu, bölgede başlayan ayçiçeği hasadı nedeniyle de üreticilere bereketli bir hasat dönemi diledi. Maliyetlerin her geçen gün arttığını ancak bunun ürün fiyatlarına yansımadığını söyleyen Gaytancıoğlu, ayçiçeğinin kilogram maliyetinin 1,9 TL olduğunu, bu yüzden fiyatın 2 TL’nin üzerinde olması gerektiğinin üstünü çizdi.